Underbara Koh Tao

Hej hopp! 2008-01-15 10:40 Siaree Beach, Koh Tao, Thailand

Hua Hin far ingen guldstjarna i min bok precis. Vi gav upp det smutsiga stadslivet och begav oss mot stranden, och fy vilken strand sedan. Vattnet var sa grumligt och gront (av algblomning? fororeningar?) att man inte ens kunde se fotterna nar man badade. Langs med stranden hade doda fiskar och andra djur, aven rattor, flutit upp och lite har och dar lag hastbajs fran alla de hastar som sprang langs stranden. Summa summarum ingen najs stad eller strand.

08:00 lamnade vi Hua Hin och akte buss ner till Chumporn dar var katamaran vantade. Timmarna senare anlande vi och hoppade pa en taxi, utan att veta at vilket hall vi skulle eller vart vi skulle bo - som akta backpackers med andra ord ;) Hamnde i varsta lyxbungalown for 700 baht/natt, en stor dubbelsang och en till sang, spoltoalett, handdukar, toapapper, duch och stor verandra i marmor - inte helt fel med andra ord, kande oss som drottningar. Daremot sa tillater inte var budget ett sadant leverne sa dagen efter flyttade vi till SB Cabana's, till en mindre och 'olyxigare' bungalow for 400 baht / natt. Var ute och festade forsta kvallen, ar numera en tradition for att inviga varje ny stad, och stotte pa en massa trevliga manniskor. Igar traffade vi ett helt gang svenskar som vi spelade frisbee med. Idag har jag och Emma hyrt varsin moped och cruisat runt on i flera timmar - hur kul som helst! Da bade skor och hjalmar saknas galler det att halla tungan ratt i min nar man kor upp for 90' backar och ner for sandiga stup.. Hittade massa haftiga badstallen och ruiner samt en fin och mysig restaurant dar vi at brunch.

Koh Tao ar precis som jag kommer ihag det - om inte lite battre. Vattnet ar genomskinligt, sanden vit och mjuk och manniskorna hur goa som helst. Funderar pa att satta pa mig en vatdrakt och inviga resans forsta dyk snart. Koh Tao anses vara Thailands basta dyksite, sikten har ar den basta och tack vare de manga korallreven sa vimlar det av bade fiskar och hajar!

Haft lite krangel med magen men i ovrigt mar jag forvanandsvart bra, allt ar pa topp! Antligen har solbrannan borjat gora sig synlig och forutom Emmas branda nasa har vi klarat solens underbara stralar riktigt bra!

Tjingeling
Buckettime pa Lotus

Har du något att säga?

Skriv av dig nedan:

Alias:
Kom ihåg mig?

mailadress: (publiceras ej)

bloggadress:

DU har fria händer:

Trackback
RSS 2.0