¤ gammal och gaggig vs ung och skärpt

'din ålder borde vara 25.1 enligt sveriges vuxenpoängsstyrelse'.

ibland känner jag mig som minst 50 och ibland som en ynklig liten tvååring. skönt att jag, enligt vetenskapen, är någonstans där mittemellan, haha.

hur vuxen är du? testa här

¤ ett gott skratt förlänger livet

det är inte lätt när det är svårt, haha!

¤ fattigman ge mig något i min hand

sven rosengren verkar ha varit en hyvens man. efter att ha levt på existensminimum, pantat burkar, lämnat in matvagnar och återanvänt kuvert gick han tillslut och blev miljonär. där snackar man om sparsam människa. dels ska han ha cred som lyckats få ihop så mycket pengar och ännu mera cred för att han låtit alla pengar han tjänat gå till sin stiftelse justa guardia. när en människa gör något sådant lever han verkligen för något, det är annat det jämförelse mot dem som sparar en säsong för att köpa en ny gåsjacka.. artikeln hittar ni här


image118

¤ vill inte dö i duschen

robert, 34, dog i duschen på ett hotell i patong, thailand. oavsett hur vattnet blev elektriskt så är händelsen hemsk! såklart är man alltid extra försiktig, om än inte lite extra förberedd på att oförväntande saker ska hända, när man är utomlands - men att man ska dö i duschen tror jag inte många ser som någon potentiell risk. jag har ändrat uppfattning as for today

dubbelmoral har jag skrivit om förut och även i detta fall passar det in. min tanke är att 'händer det så händer det' eller som muslimerna säger 'om gud vill' , men jag skulle nog bli paff om det en dag hände mig.

nu har jag förövrigt spenderat 30 långa minuter på apoteket, de där virrkärringarna kan nog inte så mycket mer än recept och doseringar - hur man får tillbaka pengar och vad subventionerat pris är kunde de i alla fall inte. hur som helst betalade jag nu 60kr för implanonstaven istället för 970kr. 1-0 vonka mot apoteket.


¤ utan snus i två dagar försmäktar jag på denna ö

vaknade på totalt fel sidan. det blev ju inte bättre av att min enda fungerande lampa i sovrummet gick sönder så jag var tvungen att irra omkring med en ficklampa för att leta fram kläder och viktiga papper. den dåliga morgonen fortsatte såfort jag stoppade ut näsan genom ytterdörren och insåg att det regnade och var riktigt grått och mörkt ute. höll som vanligt på att ramla både en och tre gånger påväg från bussen till jobbet. det är lite kul, för varje gång man halkat till måste jag kolla mig omkring för att se så ingen bilist såg mig. töntigt men ändå.

always look at the bright side of life - imorgon är det fredag!


¤ fyfan för läkare och apotek

är man inte sjuk innan blir man definitivt sjuk efter att sitta i ett väntrum i över två timmar tillsammans med ett tiotal hostande och snurvlande barn. nu sitter jag här och inväntar den kommande förkylningen, kul i jul, not!
de där husläkarna har förövrigt en bussig timlön, med tanke på att jag betalade honom 140kr för 2min konsulation, mattegeni som jag är räknar jag snabbt ut att gubben får in 4200 riksdaler i timmen (förutsatt att han behandlar alla patienter så snabbt som mig). helt sjukt, tillråga på allt kunde han inte ens komma fram till vad jag reagerat på utan ber mig lite spydigt att leka deckare och komma på det sjäv.. efter husläkaren bar det av mot apoteket där allergimediciner skulle inhandlas, passade även på att hämta ut min nya p-stav, kalaset gick på över 1100kr!! sen när blev det så dyrt liksom? ringde till min allvetande mamma som med en gång sa att de debiterat fel pris för p-staven, vilket betyder att jag måste bege mig till apoteket ytterliggare en gång, jag hatar apoteket! blä.

nu börjar jag nästan känna mig lite febrig, har säkert gått och blivt hypokondriker nu mitt i alltihoppa, suck!


¤ på spaning i vallentuna

"Pistolman rånade butik i Vallentuna

En maskerad man med pistol rånade på måndagskvällen Coop Extra i Vallentuna.

Enligt Stockholmspolisens länskommunikationscentral kom rånaren över en summa pengar och cigaretter. Mannen flydde sedan från platsen och jagades av ett större polisuppbåd men lyckades komma undan.

Larmet om rånet på Tuna torg kom vid niotiden. Ingen skadades fysiskt.

Sveriges Nyheter

Publicerad: 2007-11-26"

kopierat från www.aftonbladet.se strax efter nio igår kväll hör jag ljudet från en helikopter, ser plötsligt hur en tyst polisbil åker utanför med blåljusen på, en stund därefter kommer ytterliggare en helikopter. var ju tvungen att springa ut och titta vad som hände. helikoptrarna flög max 50m över hustaken och man såg hur de följde efter någon/någotm ed strålkastarna. ballt. nu fick det i alla fall sin förklaring, nån jewel som rånat konsum igen.


¤ 190.000 bara sådär

lördagskvällen bjöd på lite klassiskt monopolspelande tillsammans med min ärkerival linda och två nyförvärv, aje och milla. tror vi satt och kämpade i över fyra timmar, man kan aldrig få för mycket av monopol, haha. för en gångs skulle gick jag ur spelet som en vinnare, om man räknar alla mina vinster (av våra säkert 500 spelade rundor de senaste två åren) så får de plats på en hand, så det var skoj.

glömmer aldrig när linda skulle åka till magaluf på bartenderutbildning och förmodligen vara borta hela sommaren och hennes föräldrar säger till oss, när vi sitter och spelar, att de kommer sakna ljudet av kastande tärningar. tur i oturen kom hon hem efter ett par veckor och vi kunde spela den sköna musiken i deras öron igen, tärningskastandet då alltså, haha.
image117

¤ 'guccioverallen kan bli skitig'

okej, man kan alltid ha det värre - och jag törs nästan påstå att man hellre har det sådär än som barnen i uländerna, men ändå.

mamma och pappa får in massa nollor på kontot varje månad, de leker inte i leran som de andra (för då kan guccioverallen faktiskt bli skitig), de pratar välartikulerat som treåringar och de är lovade egna kontokort när de fyller tio. självklart har de alla leksaker och bekvämligheter man kan önska plus att mamma och pappa kan vara ute och regelbundet visa upp sig tack vare att det ständigt cirkulerar barnvakter och städerskor omkring dem.

än så länge kan man tycka att det låter överrenskommligt, men lyssna på det här.

ungen fyller tre (3) år och mamman och pappan säger ingenting på födelsedagen och ber dagispersonalen att inte låtsas om någonting - för mamma och pappa ska på fest på fredagskvällen och kan inte fira sitt barn utan väljer att låtsas som om barnet fyller år på söndagen, då bakfyllan lagom har hunnit lägga sig.

jag vill bara gråta!

till försvar har de trots allt att barnet bara fyller tre, 'hon har nog ingen koll på varken datum eller veckodag, än mindre exakt när hon fyller år så hon kommer inte märka någon skillnad på två dagars förskjutning'

men ändå!

jag törs nästan lova att det är sådana här barn, bortskämda som får allt de pekar på och lite till, som spenderar mer tid tillsammans med familjens anställda än med föräldrarna och som kallar mamma och pappa vid förnamn redan innan tio år fyllda, som det går snett för i livet. de blir känslomässigt inkopetenta och hamnar lätt i trubbel.

godnatt!

¤ frustrerad

usch. blä. fy.

ont i magen, mår illa, trött, stressad, grinig men framförallt frustrerad.

idag är ingen bra dag.


¤ j a g v ä l j e r a t t l e v a

oscar är den typen av människa du älskar att hata. han är alltid på gott humör och har alltid något positivt att säga. när någon frågar hur han mår svarar han 'om jag mådde bättre hade jag varit tvillingar'. han är en naturlig inspiratör och om en av de anställda har en dålig dag är oscar  där och talar om för den anställde hur man kan se positivt på situationen.

jag blev nyfiken av att ständigt se detta, så en dag gick jag fram till oscar och frågade honom hur sjutton han lyckas. till svar fick jag 'varje morgon  vaknar jag och säger till mig själv - du har två val idag, du kan välja att vara på bra humör eller att vara på dåligt humör - jag väljer att vara på bra humör'.

han berättar också att varje gång det sker någonting dåligt kan man välja att vara ett offer eller att dra lärdom av det, jag väljer att dra lärdom. varje gång någon kommer och klagar kan man välja att acceptera klagandet eller välja att peka på de positiva i livet, jag väljer det positiva.

jag protesterar och säger att det inte är så enkelt, oscar menar då på att livet handlar om val. när du tar bort allt runt omkring är varje situation ett val och du väljer hur du vill reagera på situationen. du väljer hur folk ska påverka ditt humör och det är du som väljer om du vill vara glad eller ledsen.

oscar har varit med om en allvarlig olycka, han föll 20m från en radiomast. efter flera operationer och ännu fler veckor på intensiven är han nu tillslut utskriven från sjukhuset. han har varit förbi på jobbet och hälsat på och jag frågade hur han mådde, till svar får jag 'om jag mådde bättre skulle jag ha tvillingar' . han berättade att medan han låg där på marken mindes han att han hade tå val; han kunde välja att leva eller välja att dö, han valde att leva.

när han såg uttrycken i läkarnas ansikten på akuten blev han vettskrämd, det stod skrivet döende i pannan på dem. han sa till dem 'jag väljer att leva, operera mig som om jag var levande, inte död'. oscar överlevde tack vare läkarnas skicklighet men också pågrund av sin fantastiska inställning.

det jag har lärt mig av honom är att varje dag kan vi välja att leva fullt ut. inställningen är, trots allt, allt!

'gör er därför inga bekymmer för morgondagen. den får själv bära sina bekymmer. var dag har nog av sin egen plåga' matteus 6:34

egentligen är dagen idag den morgondag som du bekymrade dig för igår.


(obs! jag känner ingen oscar)

¤ jag är mycket inkompetent för företaget

teliareklamerna är bara för roliga. kommer ihåg den första med familjen telia då pappan åker buss med sin laptop, efter en liten stund stänger han ner den och tittar bistert ut genom fönsret samtidigt som busschauffören frågar om han mår illa - mmm, får han till svars. så himla klockren, sitter här och skrattar tyst för mig själv.

i en annan av reklamerna är pappan vilse och pulsar i snön över en åker, han pratar i telefon och försöker förgäves få tjejen i luren att förstå vart han är någonstans, han känner att han inte riktigt blir tagen på allvar och tillägger 'jag är mycket kompetent på företaget... det är bäst att ni hittar mig nu' det är en klockren kommentar, brukar skryta med det jag med ibland när jag känner för att vara självgod, eller bara ironisk.

idag är jag mycket inkompetent för företaget, har nästan inte fått något seriöst gjort över huvud taget. fy vonka. snart är det lunch, efter det ska det jobbas så att svetten skvätter.

¤ tummen upp

precis kommit hem från en timmas intensiv innebandy och fysjutton vad kul det var! om du med en gång tänker - innebandy, nej nej, det är ingenting för mig - så tänker du fel. så tänkte jag också innan, tack vare gymnastiklektionernas påtvingande innebandyspelande där killarna manglade fram som ångvältar och tjejerna mer eller mindre stod och kollade på i ett hörn eller flängde efter bollen och kände sig som fån. ett gäng från jobbet spelar varje tisdag och de har efter idag lyckats värva en till. bör läggas till att jag spelar hellre än bra, haha!


image100

¤ whiteheaven beach 2007

image99

¤ jag och mina söner

image98

¤ tudelooo

image96

¤ nedräkningen fortsätter


41 dagar kvar !

image41

¤ jag kan framkalla jesus

inte på riktigt - såklart, men följ anvisningarna så kan du också se honom ;D 


  • fäst blicken på de fyra små prickarna
  • stirra intensivt i ca 30s
  • fäst blicken på en slät yta (t ex ett vit a4)
  • vem ser du?
image95
creepy!

¤ merry fucking christmas

urban outfit har massa roliga grejer, b la julklappspapper med tomtar och texten 'merry fucking christmas'. i övrigt så påminner deras sortiment av en blandning mellan lagerhouse och design torget, perfekt ställe att inhandla lättsamma julklappar.

ett annat roligt ställe är coolstuff.se, absolut värda ett besök. där kan du t ex hitta denna perfekta blåsapa.

image94

¤ i'm not an addict

bara jag som får gåshud eller?

sarah bettens (k's choice) - not an addict
 

breathe it in and breathe it out
and pass it on, it's almost out
we're so creative, so much more
we're high above but on the floor
it's not a habit, it's cool, i feel alive
if you don't have it you're on the other side

¤ mordbrand i mitt centrum

påväg ner till volleybollmatchen hör jag massvis av sirener från poliser, brandkårer och ambulanser, rätt var det är kommer en ambulanshelikopter flygande också. lite ballt, i lilla vallentuna liksom. väl nere i centrum ser jag den svarta röken och alla brandbilar som står och blockerar vägarna. folk cirkulerade omkring för att försöka se så mycket som möjligt.

senare under kvällen kände man fortfarande lukten av bränt gummi och mitt lilla centrum var på högvarv. det är konstigt hur en tragedi kan föra vilt främmande människor närmare varandra, är det vad som krävs liksom? i alla fall kunde man igår kväll läsa på aftonbladet att en person omkommit, flertal åkte med ambulans till sjukhus och många har tvingats evakueras. två fjortonåringar sitter anhållna, de är på jakt efter fyra till. riktigt tragiskt! hej-jag-är-fjorton-och-ansvarig-för-grov-mordbrand-vill.du.va.kompis.med.mig?

image93

¤ ETT HÅRSTRÅ FRÅN ATT ÅKA FAST

pjuh. äntligen hemma. åkte in till stan en sväng, tog en runda inne på urban outfit och ströade i lite andra affärer. när vi kommer upp för rulltrapporna vid tekniska högskolan på vägen hem ser jag dem, vakterna. rycker tag i milla och vi gör en 180' vändning för att åka ner igen, to fucking late. en bitterfitta hade redan spanat in mig och stoppade oss precis när vi skulle åka ner.

det hade vart lugnt om jag inte använt mig av ett reducerat månadskort, fyllde tjugo i våras och får alltså inte nyttja det. snål som man är har jag köp reducerat i tre månader för att spara de där 240kr som skiljer dem åt, fiffigt men riskabelt. men jag menar, det är ju inte mitt fel att jag föddes i fel månad. sa till bitterfittan att jag inte hade något legg och att jag fyller tjugo i december, blir ombedd att skriva ner mitt personnummer. får panik - de kan nämligen knepen för att se om man skriver ner ett 'riktigt' eller inte. som tur är är bitterfittans hjärnceller osams så hon godkänner mitt påhittade personnummer och vi skyndar oss ner till tunnelbanan igen. fick bli buss istället för tåg hem, haha!

image92

jag och min fd vapendragare

image111

All good things have to come to an end

2007-05-29

Sista dagen pa Koh Tao firades det och hades trevligt, jag konsumerade min forsta bucket. For er som inte vet ar det en hink full med alkohol och den kostar i svenska kronor runt 80, och den keeps you going the all night! Innan dess lag jag och slappade vid poolen och lapade in de sista solstralarna for att sedan bege mig ner till stranden dar jag lag och laste min bok (the killing kind - riktigt bra) tillsammans med en Singha, det ar vid sadana tillfallen man inser att man lever och hur bra man mar!

Vi akte med foretaget Lomprayah fran Koh Tao, forst tva timmar pa en katamaran (om den inte gar sonder mitt ute till havs, da tar det tre timmar...) och sedan buss fran Chumporn till Khao San Road. Val framme checkade vi in pa D&D's, en riktigt sjysst stalle, rummet i sig paminner om en cell, fyra vaggar och en sang...

Idag har jag akt Tuk Tuk for forsta gangen, och hej vad det gar :D Akte till MBK och spenderade de sista pengarna. MBK ar rugggigt stort och det galler att halla tungan ratt i mun for att overhuvudtaget kunna hitta ut darifran ;p

Nu ar klockan 18.30 och om cirka tva timmar lamnar vi Bangkoks tranga gator och beger oss till flygplatsen. Planet lyfter 23.55 och jag landar svensk tid 15.40 - efter att ha slappat pa Wiens flygplats i sju timmar... Sen har ni mig hemma igen!

Har haft de 3 basta manaderna i mitt liv och detta ar absolut nagot jag ska gora om!

Advanced Open Water

2007-05-26

Hej hopp!

Jag har nu hittat en ny favoritsysselsattning har i livet, forrutom resande och surfing - dykning! Sista dagen pa Open Water kursen gick galant och kvallen avslutades med att grupperna at middag tillsammans och sedan kollade pa en DVD som filmats under dagen, grymt rolig. Darefter blev det en och annan ol i baren tillsammans med dykelever och dykinstruktorer och vi fardigskolade elever hyllades :p

Efter en Open water kurs ar du lincenserad att dyka ner till 18m och helst i sallskap av en dive master, vilket jag tyckte verkade ganska trakigt, anmalde mig darfor till Advanced Open Water kursen som borjade dagen efter. (sena kvallar pluggandes teori och langa dagar i havet, ingen sovmorgon har inte) Advanced kursen varade i 2 dagar och pa den tiden hann vi ha en del teori samt gora 5st dyk, ett djupdyk pa 30m, ett multileveldyk, ett navigationsdyk, ett dyk dar man fick dyka helt ensam tillsammans med sin dykbuddy och sist men inte minst ett nattdyk! Helt otroligt grymt! Sa fran och med igar ar jag numera en Advanced diver, later ju inte helt fel ;)

Idag ar forsta dagen sedan vid kom hit till Koh Tao som vi inte haft nagot inplanerat, nagon tid att passa, nagra laxor att gora - sa vi har relaxat vid poolen hela dagen och druckit Singha i solen, livet ar hart ibland ;)

Thailandsplaneringen har som sagt spruckigt och vi har valt att stanna har pa on de sista tva dagarna (idag och imorgon) for att den 28:e ta oss hela vagen upp till Bangkok igen, sa Koh Phangan och Koh Samui far vanta tills nasta Thailandsresan, som forhoppningsvist inte blir inom en allt for lang framtid da jag ar sugen pa att bli Dive Master. Time will tell.

Vadret har varit kanon de senaste dagarna, men med tankte pa teorilektioner och dykning har kroppen hallt sig ifran solens underbara stralar sa jag har tva dagar pa mig att pressa nu ;)


<3

Open Water på Bans'

2007-05-22
Hej hopp!

Som ni kanske forstar lyckades jag komma med den efterlangtade bussen. Efter mina tre timmar somn var jag *host* pigg och glad. Bussen tog sju timmar och darefter akte vi bat i tva timmar for att slutligen anlanda till Koh Tao. Vi blev uppraggade av en chauffor som korde oss till resorten och det ar dar befinner jag mig alltsa i skrivande stund.

Dykkursen borjade igar med en hel del teori och bassangtraning. Vi ovade lite skills, sa som vad man gor om man far fullt med vatten i cyklopet, om man tappar sin regulator, om man far slut pa luft, hur man hittar sin neutrala flytkraft osv osv. Idag akte vi ut med dykbaten och dok i havet. Sikten var ca 20m och det var betydligt battre och finare an under mina tidigare dyk. Efter tva dyk akte vi tillbaka och eftermiddagen gick ut pa mer teori samt Open Water final exam - vilken jag klarade galant. Imorgon ska de sista tva dyken goras och darefter ar jag en certifierad dykare :)

Koh Tao ar forovrigt en fin och gullig liten o. Vadergudarna ar lite snala da det regnade och hade sig hela dagen igar, idag har solen dock tittat fram lite - men oroa er inte, jag svettas och kippar efter luft tack vare varmen anda ;)

Har precis inlett min kop-massa-billigt-skrap-i-thailand shopping, kopt 5st dvd filmer for en hundring, helt okej! Har aven kopt en vackarklocka da jag saknar laddare till mobilen, Annas ar trasig och ingen av oss har ett armbandsur. En sot liten rosa med belysning blev det, precis i min smak...

Till skillnad fran de senaste manadernas naringsfattiga och ensidiga kost lever jag som en drottning har. Maten har ar gudomligt god och det skadar ju inte att en varmratt kostar 20kr ;)

Stannar nog pa den har on ett par dagar till och sen ar planen att aka over till Koh Phangan och Koh Samui.

Over and out

Snabbvisit i Bangkok

2007-05-18

Klockan ar i skrivande stund 1:08 och 05:30 ska vi befinna oss vid en resebyra for att boka en bussbiljett till Koh Tao, forhoppningsvist finns det platser kvar och bussen gar da 06:00 - it's gonna be a looong day!

Flygresan gick bra och det ar grymt varmt och fuktigt har! Ska forsoka hitta resebyran nu sa vi vet vart vi ska springa imorgon bitti.

Min mobil fungerar inte, varken att ta emot eller skicka sms med, sa spar era pengar ;)

God natt fran en trott Veronica!

Tillbaka i Sydney

2007-05-16

Flygresan gick smartfritt och jag ar nu tillbaka pa Sydney's gator. Det ar en stor temperaturskillnad och istallet for linne och shorts ar det nu jeans och tjocktroja som galler. Gar forovrigt runt i jumpaskor idag, forsta gangen pa minst tva manader, mina fotter far nastan lite sallskrack ;)

Dagen borjade med de gratis pannkakorna (wohoo, they're back) och sedan akte vi pa sightseeing runt Opera Huset, Harbour Bridge och Darling Harbour. Ikvall ska vi pa IMAX, en biosalong med varldens storsta skarm och med filmer i 3D format. Ska se filmen '300'. Morgondagen ar annu oviss, kanske ska traffa Nathan som jag larde kanna har forra vistelsen och pa fredag bar de av till Thailand!

Nej, nu ska jag ga ut och vandra langs Sydney's underbara gator!

Ses om prick tva veckor ;)


(Fran och med 18/5 kommer jag formodligen inte kunna nas pa mobilen, tror inte mitt aus abonemang fungerar dar.)

Bungy Jump!!!

2007-05-14

Bestamde mig for att hoppa bungy jump pa fredags kvallen och pa lordags morgonen bar det av till AJ Hacketts jump site. Var sjukt nervos fran det att jag slog upp ogonen till att jag stod dar pa avsatsen och skulle hoppa ner. Men som man sager - why live on the edge when you can jump from it...

Riggen var 50m hog och man hoppade ner mot den lilla konstgjorda dammen, som sag ut som ett svart hal dar uppifran. Utsikten var haftig, var dock lite disigt men man sag havet och bergen langt bort. Tillsammans med Mathias peptalk tog jag mod till mig och efter den 5:e nedrakningen hoppade jag och fy sjutton bubblarns vad det var laskigt, haftigt, spannande, roligt, hemskt och framforallt var det en oslagbar frihetskansla! Efter hoppet var jag sa uppspelt sa jag gick och betalade for ett hopp till. Sagt och gjort, hoppade ner ytterligare en gang och denna gang gjorde jag illa foten pa nagot konstigt hoger och vanster - men den grymma kanslan var densamma! Absolut nagot jag rekommenderar!

Efter hoppen var det dags att aka 'The Minjin Swing'. Jag, Mathias och en engelsk tjej akte tillsammans, vi blev fastspanda i ett rep och uppskickade 40m upp, dar ryckte Mathias i ett snore och vi rasade ner ca 39m och for fram i 120km/h. Det var som en vikingagunga och man gungade fram och tillbaka.

Saklart kopte jag bade foton och DVD pa mina bungy jumps, de vet verkligen hur de ska punga ut pengar pa oss turister men det kanns som om det definitivt var vart pengarna!


Imorgon 06:25 lyfter jag fran Cairns flygplats for att tre timmar senare landa i Sydney. Har bokat in oss pa samma hostel som vi bodde pa forut, Harbour City. Nu borjar jag verkligen inse att resan borjar na sitt slut, nu kommer jag tillbaka till samma punkt dar aventyret borjade. Men som sagt, det galler att sluta pa topp.

The Botanical Garden

2007-05-10

Helt plotsligt vaknar man upp och inser att man varit i Cairns i 2 veckor... tiden gar fort nar man har roligt! De senaste dagarna har vadret svikit, en hel del reg och annu mera moln, sa det har inte blivit slappande vid lagunen pa ett par dagar. Istallet har vi promenerat till Botanical Garden (dar vi hade gymnastiska ovningar i form av handstaende), sett Spiderman 3 (helt vardelos film... I'm the saaandman), akt bat ut till barriarrevet och snorklat/dykit. Jag, Anna, Erik, Mathias, Joel och Harry gick i samlad trupp i osregnet ner till hamnen och ombord pa varan lyxkatamaran. Av nagon oforklarig anledning hade vi blivit uppgraderade till en annan bat ($70 dyrare) sa det kandes ju lagom lyxigt. Aldersgruppen var dock nagot aldre an vad man ar van vid (antagligen betalar de alltid mer for att slippa oss backpackers) sa det var vi och seniorerna... Efter tva otroligt langa timmar var vi framme vid en liten sando dar vi skulle tillbringa dagen. Det blaste och regnade under hela utfarden sa min mage gjorde uppror, sjosjuka brukar det kallas tror jag ;) Det ingick ett dyk i priset och jag sag massa haftiga fiskar och koraller. Efter dykningen snorklade vi resten av dagen for att sedan bege oss tillbaka till hamnen. Igar hyrde vi en DVD-spelare och sag Casino Royal tillsammans med vara chips-och godispasar. Utanfor osregnade det sa det blev en riktigt mysig filmkvall.

Om vadret behagar halla i sig ikvall tankte vi ga ner till lagunen och grilla kangaroo. Varat gang borjar sakta men sakert splittras och Joel ar forst ut med att aka ner till Sydney idag :(

Cairns ar en underbar stad, jag trivs verkligen har. I och med att jag varit har i tva veckor kanns det lite som 'hemma', kan gatorna utan och innan, vet nar saker och ting oppnar och stanger och det ar nagonting speciellt med atmosfaren som gor att man stortrivs.

Lazy Days

2007-05-06

Hej hopp!

Cairns International Hostel ar nog bland de basta jag bott pa under resan, kanske inte layout eller renlighetsmassigt men det ar nagot med atmosfaren som gor det toppen! Sedan ar det ett av de billigaste ocksa, betalar $17.5 per natt! Aven CIH har free evening meal och det kan faktiskt raknas som varmratt istallet for appetizer! Portionen ar inte stor, men tillsammans med en macka blir man matt! Maten serveras pa restaurangen i lokalen bredvid. Det kanns superlyxigt att sitta inne pa en restaurang, besticken ar rullade i servetten, man blir serverad maten och slipper diska - kanns som om man ar en royal ;)

Tillbringar dagarna vid lagunen, ligger alltid pa samma stalle sa nu efter dryga veckan borjar man kanna igen folk som kor pa samma taktik, lite skoj. Snygga lifeguards finns det ocksa ;) Ligger vi inte vid lagunen sitter vi antingen har pa Internetcafeet eller sa strosar vi runt i stadens alla affarer. Nu i veckan tankte vi styra upp en picnic med varat lilla crew i The Botanical Garden, ska bli mysigt!

Jobbat lite pa brannan, som ni verkar ha sett. (Ja Kajsa, det ar faktiskt jag pa bilderna;) Det galler dock att ta det forsiktigt, ozonlagret ar ju som bekant inte det basta.

Nu ar dagarna raknade tills det ar dags att lamna Cairns, flyger ner till Sydney 15/5 och flyger darifran till Bangkok 18/5. Kanns vemodigt att resan snart borjar lida mot sitt slut men det ska bli skont att komma hem och traffa alla nara och kara igen!


Ta hand om er alla!

I've found my place on earth

2007-05-03
Har nu tillbringat en vecka i Cairns och jag stortrivs! Glom det dar jag skrev om att spara pengar iom free meal och free breakfast! Provade 'free meal' en kvall och jag raknade till SJU skedar mat, vanliga matskedar da alltsa. Arets storsta skamt! Frukosten var inte heller nagot att hurra for, vitt brod och sylt... det jag redan levt pa i en manad... Men ja e int bitter ;)

Har flyttat fran Rosies och bor nu pa Cairns International Hostel, har inte sett rummet eller de andra lokalerna an men det verkar frascht i alla fall! Bokat fyra natter och behover bara betala for tre, nice deal. Planen ar att flytta runt lite har for att se och uppleva sa mycket som mojligt, nasta hostel ar annu obestamt.

Har i Cairns har jag mest legat vid lagunen och tagit det lungt, haft riktigt tur med vadret, varit 35-37'C och bla himmel varje dag sedan jag kom hit! Sprungit pa lite andra svenskar som vi traffat under resans gang och i tisdags (lasy Tuesday) var vi ett helt gang svenskar som gick pa bio och sag pa The number 23 med Jim Carrey.

Igar, onsdag, akte vid till Cape Tribulation. Det var en heldags utflykt som borjade och slutade klockan 7. Vi akte till Mossman's regnskog, till Diantree's Zoo, till Cape Tribulation och slutligen en tripp till Port Douglas. Under dagen sag vi krokodiler, kangurur, diverse fiskar och faglar. Det var otroligt varmt och klibbigt att traska omkring i regnskogen men det var en haftig upplevelse.

Over and out

hoppa 14.000 feet i 200km/h - check

2007-04-26

Har precis tillbringat ett par dagar i Mission Beach - en liten byhala tva timmar soder om Cairns. Hostelet hette Backpackers Lodge och levde val inte riktigt upp till deras krav, men har varit med om varre. Traffade pa Oscar och Thom fran Fraser Island, vi drack lite ol och hade trevligt forsta kvallen. Darefter var det dags for dagen med stort D - att hoppa ut fran ett flygplan, falla i 200km/h 14.000 feet ner mot stranden. Foretaget hette Jump the beach och det var precis det jag gjorde. Var grymt nervos pa vagen upp och borjade tveka pa att jag verkligen skulle vaga hoppa men tillsammans med instruktoren Dan hoppade jag ut ur planet och skrek som en tok :D Efter ca 60s fritt fall falldes fallskarmen upp och vi seglade over barriarrevet ner mot stranden. Adrenalinet pumpade och jag var speedad resten av dagen! Absolut nagot ni maste prova pa! Dyrt men absolut vart det!!!

Blev filmad under fallskarmshoppet och sjalvklart kopte jag dvd'n, ser otroligt snygg ut nar all hud i ansiktet fladdrar ma jag saga ;D

Dagen darpa var det dags for white water rafting pa Tully River. Blev upphamtad 0745 och akte till samlingplatsen, blev briefad och uppdelade i grupper. Sedan akte vi till Tully river och satte pa oss vara flytvastar och hjalmar. Allt safety snack gjorde mig lite nervos men val i baten var det bara att slappa loss. Varan guide Lisa skrek kommandon som jag och de sex andra foljde - all left, all right, forward paddle, backward paddle, hold on, get down. Det var ett snabbstopp for lunch och sedan fortsatte vi nerfor floden. Det var galet skoj och hjartat var standigt i halsgropen. Efter 5 timmars rafting var kroppen lika trott som huvudet och det var dags att aka tillbaka.

Idag stotte vi pa Jens och Victoria fran Whitsundays, hangde med dem vid poolen och spelade volleyball. 17:20 tog vi bussen mot varat slutmal - Cairns. Vi bor for tillfallet pa ett hostel som heter Serpent men ska i dagarna forsoka boka in oss pa Roses som ligger mer centralt och har bade gratis frukost och middag (!) Da pengarna borjar sina galler det att spendera fornuftigt. Har i Cairns finns det allt och ingenting att gora. Funderar pa att ta en rainforest + waterfall tur for att uppleva den omtalande regnskogen norr om Cairns, funderar ocksa pa att aka ut med en speedboat till Fitzroy Island och snorkla. Vet inte riktigt om plankboken delar min asikt, time will tell helt enkelt. Ska i alla fall passa pa att njuta extra mycket de sista veckorna har i Australien.

2 dagar i Townsville

2007-04-21

Bussturen Airlie Beach - Townsville tog 4 timmar och rullade pa ratt bra! Val framme lyckades vi leta oss fram till varat hostel, Globetrotters. Maste erkanna att jag blev ratt besviken nar vi kom fram, det ar valdigt litet, valdigt omodernt, smutsigt och det luktar konstigt overallt. But that's life. Efter vi gjort oss hemmastadda gick vi i stan och, surprise, shoppade lite. Vid 8 tiden var jag hungrig som en varg och lagade en riktigt god middag, faktiskt!

*Pasta (Homebrand 500g 0.67$)
*Pastasas (Homebrand 700g 2.39$)
*Konserverade artor (Homebrand 0.89$)
*Konserverade mushrooms (Homebrand 0.89$)
*Konserverad tonfisk (Homebrand 500g 3.09)

God och billig matratt som racker till ett par middagar! Har aldrig varit ett stort fan av tonfisk forut, men det ar billigt och lattlagat, sa nu gar det ner utan problem ;)

Idag har vi legat pa stranden och tagit det lugnt, riktigt varmt, sakert uppat 35'C i luften och 26'C i vattnet. Har aven bokat in skydiving och white water rafting i Mission Beach. WOHOO! Lovat mamma att inte beratta nar det sker, nerverna ni vet ;)

Imorgon lamnar vi Townsville, som var en mycket finare och storre stad an vad jag trodde, for att anlanda till Mission Beach, where I'm gonna do the skydive (14,000feet)!

Jag har hittat NEMO

2007-04-19

Aventyret borjade med samling vid hamnen 11:30 (Able point) och gruppen, bestaende av 18 entauastiska backpackers, satt ivrigt och vantade pa att deras namn skulle ropas upp. Darefter var det dags att kliva ombord pa katamaranen Powerplay. Under farden ut fran hamnen hade crewen breifing om de narmaste dagarna, regler, dykning och om snorkling. Efter ca 2 timmar var det dags for forsta stoppet och efter en lang diskussion med
min planbok kom jag fram till att 'ja, sjalvklart ska jag dyka'. Pa med vatdrakt, snorkel, simfotter och utrustning. Vi borjade med lite ovningar vid stranden och begav oss sedan ner i djupet. Superhaftigt! I borjan lite laskigt att andas men man vande sig snabbt! Kandes som jag befann mig i ett akvarium! Efter ca 40min var det dags att ga upp till ytan med adrenalinet pumpande och ett leende som strackte sig fran ora till ora. Vi akte vidare och chillade och sedan serverades det middag - lyxigaste maten sedan jag vet inte hur lange! Ett gang av oss blev 'kidnappade' av skippern Nathan som tog med oss i dingin (jollen) in till land dar han berattade legendariska spokhistorier om stranden, spannande och mysigt. Sen var det dags for en slideshow inne i baten dar vi fick se pa resultaten av dagens fotande. Det dracks lite ol och lektes lite lekar och vid 22:30 lag alla i princip och sussade efter en lang, handelserik dag!

Andra dagen borjade redan 05:30, varldens haftigaste soluppgang beskadades och en stor frukost intogs. Vi akte in med dingin till land och gick genom djungeln for att ta oss fram till (enligt National Geographic) varldens vackraste strand - Whiteheaven beach. Vi poserade framfor kameran och plaskade i vattnet och efter en underbar timma begav vi oss tillbaka till baten. Vi akte vidare till en annan o och efter ytterliggare en djup diskussion med planboken kom jag fram till att jag skulle gora ett andra dyk. Sagt och gjort! Denna gang sag vi bl.a. stingrockor och en skoldpadda (enorm). Korallerna var grona, roda, bla, gula - you name it. Fiskarna var stora, sma, fula, sota, fargglada, graa - allt var bara sa haftigt! Val tillbaka upp i baten, med ommande oron, tog vi oss vidare till ytterligare en o och ett tredje dyk vantade. Med mer skinn pa nasorna tog Evya (dyk instruktoren) med oss ner till 12m djup och det var annu ett obeskrivligt dyk! Utmattad och med mer salt i oronen an innehallet i ett saltkar var det antligen dags for lite mer chillande och darefter middag. Kocken ombord var Charlie och hon lagade gudomlig mat hela resan! Ytterliggare en slideshow vantade och vi skrattade sa vi grat nar vi sag bilderna och videoklippen - de ena mer crazy an de andra! Sangarna baddades och det var dags att alstra energi infor morgondagen.

Tredje och sista dagen var det uppstigning 05:30 och en timme senare, pa fastande mage, var det dags att dyka i soluppgangen - amazing!!! Vi simmade runt bland stora stimm av fiskar och dok sedan ner och simmade igenom korallgrottor och stora klyftor. Det gallde att halla tungan ratt i mun da passagerna inte var bredare an en axelbredd. Korallerna var stenharda och de kan latt riva sonder en vatdrakt och far man in korall i ett sar sa kan den borja vaxa inuti huden och det kan sluta ganska illa! Superpigg och glad (och hungrig!) at jag frukost och sedan paborjades farden tillbaka till hamnen. Gruppen (bestaende av 4 danskar, 4 svenskar, 5 engelsman, 3 tyskar och 2 schweizare) var kanon och crewet var stortskona.

Ska uttalas med Borat dialekt (sades konstant av dyk instruktoren Evya och sedemera av alla passagerare)
- Wicked
- It's niiice
- Sexy tiiime



Nu har vi varit i Airlie Beach i 1 vecka och det ar dags att rora sig vidare. Imorgon 09:35 ska bussen ta oss till Townsville. Vi har ingen aning om vad det ar for ett stalle eller vad man kan gora dar sa det ska bli en upplevelse!

Once upon a time there was 11 people and a 4WD Jeep

2007-04-13

Allting borjade med att klockan ringde patok for tidigt, 05:30. Trott och grinig pallarade jag mig ivag och at lite yoghurt och darefter var det samling i baren for briefing. 66 forvantansfulla manniskor vantade ivrigt pa att fa komma ivag till destinationen, Fraser Island. Vi blev uppdelade i grupper om 11 i varje och skulle darefter planera vad vi skulle kopa for mat infor de kommande dagarna. 11 personer med 11 olika viljor, ni kan tanka er att det tog ett tag att komma overens. 220$ fattigare var maten inhandlad och efter att ha packat allt i varan bil gav vi oss ivag till farjan.

Fraser Island ar varldens storsta sando och den har regnskogar och sotvattensjoar. Det sag ut som ett paradis nar vi kom iland och jag hoppas att de kommande bilderna gor sig rattvisa.

Vagarna bestod av sand, ibland hardare men oftast mjukare, vilket gjorde det svart att ta sig fram. Marken var aven allt annat an slat och rak, kraftiga kurvor och gupp gjorde att alla flog runt i bilen som studsbollar (bokstavligen). I varan grupp fanns det 3 israeler som alla varit med i kriget mellan Israel och Lisabon, de hade kort liknande bilar i kriget och blev saledes utvalda till main drivers. Trots deras sakra korning satt man med hjartat i halsgropen hela tiden, speciellt alla ganger bilen holl pa att valta...

Vi taltade pa Base Camp de tva natterna och pa dagarna korde vi runt pa hela on och besokte mangder av sjoar och andra sevardigheter. Det haftigaste var Lake McKenzie, som ar klassad som en av varldens tio vackraste sjoar, det ni! Det var haftigt att bada i sjoarna da vattnet var helt klart och sotvatten, man kunde utan problem simma runt och titta under vattnet, som omvaxling till det annars salta havsvattnet.

Pa kvallarna hjalptes vi at att laga mat och efter dagarnas strapatser at alla som vargar och lat maten tysta munnen. Efter middagarna dracks det alkoholhaltiga drycker och spelades kort. Israelerna larde oss ett jattekul kortspel och eftersom namnet pa det var alldeles for svart att lara sig dopte vi om det till 'Veronica' :D Sov gjorde vi i talt, 5 i det ena och 6 i det andra. Talten var 4-mannatalt och vi fick bara 4 liggunderlag per talt - det var med andra ord valdigt trangt och hart! Men det som inte dodar, det hardar!

Forutom de tre israelerna (Nemrad, Boat & Guy) var det ett par fran Wales (Rob & Beth) ett par fran Italien (Patricia & Marco) och tva polare fran England (Thom & Oscar). Maste erkanna att jag hade forutfattade meningar om gruppen i borjan men det var ett stort misstag da gruppen var hur skon som helst. Sammarbetsformagan och gemenskapen var enorm.

Var missbedomning av hur mycket mat vi skulle ha ledde till att frukosten och lunchen sista dagen blev lidande. En kopp mjolk med flingor till frukost och en brodskiva och ett apple till lunch... Men det var en upplevelse i sig att ha begransat med mat. Middagarna var daremot enorma och det blev alltid mat over.

Efter de 3 dagarna och de 2 natterna var det dags att aka tillbaka och Fraser Island aventyret var slut. Detta var helt klart bland det roligaste och haftigaste jag gjort i mitt liv!

Lite nyttiga ord att kunna pa hebreiska ;)

[lechaim] = skal
[bette avon] = smaklig maltid
[kan] = nej
[lo] = ja


Ikvall 20:00 bar det av till Airlie Beach och vi beraknas vara framme 09:00 imorgon. En lang bussresa vantar alltsa och jag haller tummarna for att jag inte blir smittad av nagon denna resa ocksa.

Nu ska jag lagga mig vid poolen och slappa!

Hervey Bay, motespunkt infor Fraser Island

2007-04-07

Efter den sju timmar langa bussresan (som gick riktigt smidigt) var v framme i Hervey Bay. Blev skjutsade till vart hostel, Beaches, dar vi efter manga om och men lyckades checka in. Morgonen efter insag vi att vi saknade frukost och den 30min langa promenaden till Woolworth's kandes som en evigheeeet. Matta och belatna bokade vi sedan varat Fraser Island + Withsundays paket. Tack vare killen framfor mig pa bussen (som nos hela tiden) akte jag pa en forkylning, en lang febernatt ar inget jag rekomenderar. Har egentligen inte gjort sa mycket har, badat i poolen, promenerat vid stranden, spelat kort och druckit lite VB's ;D Traffat lite skont folk och allmant bara njutit. Det ar nu nedrakning infor varan Fraser Island Self Driving Camping som bar av pa tisdag, wohoo!


Boter - Har i Queensland tycks man fa boter for allt (nastan i alla fall) Till exempel kostar det 80$ om du gar mot rod gubbe, 150$ om du fimpar pa marken, 120$ om du ertappas med alkohol utomhus och 210$ om du aker buss utan balte. Tur att man ar en skotsam luffare!

Bra att ha grejer - Vissa saker ar helt enkelt battre an andra, och sahar pa andra sidan jorden har jag kommit fram till att det ar extra bra att ha en nackkudde, iPOD, bestick och bocker.

Bra musik - utan bra musik kommer man inte langt, och jag har kommit enda till Australien ;) I fall ni mot formodan skulle ha missat dessa latar sa ar det ett hett tips att ladda ner dessa: The Noose - A perfect Circle, Til Kingdom come - Coldplay & The man who sold the world - Nirvana.

Saker jag saknar hemmifran ar inte mycket, men Marabou Daimchoklad toppar listan tatt foljt efter kallvatten i kranen. Varmvatten finns det gott om, efter 2s ar det sa varmt att du branner dig riktigt ordentligt, kallvatten daremot ar en omojlighet, pissljummet ar det basta du kan fa.


Sol i sinne, brun inne / Rudolf

4 dagar i Brisbane

2007-04-02

Bussresan fran Surfers Paradise hit till Brisbane tog runt 1,5 timme. Val pa plats irrade vi runt med vara stora (och tunga) ryggsackar i jakten efter varat bokade hostel. Utan adress och utan karta var det ett energikravande mission - men saklart grejade vi det! Trotta, svettiga och spanda checkade vi in pa Brisbane City Backpackers, ett orange hus med manga trappor. Genom att betala 21$ per natt istallet for 26$ splittrades vi. En sten-sax-pase match senare flyttade Anna in i 'bunkern' medan jag hamnade i ett 6-mannarum. Anna delar boende med ca 35 andra, skitiga, stokiga backpackers. Efter vi gjort oss hemmastadda tog vi ett dopp i poolen och tog darefter en tur pa stan, kopte middag for resterande dagar - kottbullar, mackaroner, paprika och majs.

Dagarna har rullat pa, har blivit en hel del promenerande och fonstershoppande, har aven sett pa en och annan rulle nere pa puben. Det gratis Internetet har resulterat i en och annan timma sittandes har, bra da vi kollat upp bussresor, andra hostels och blivande utflykter. Vadret har varit ganska kasst , idag ar egentligen forsta dagen solen tittat fram - men tur ar val det da det ar ett par timmar med buss till stranden harifran.

Forlorade mina alskade flip-flops haromdagen och nagon snodde min kylvaska ifran kylskapet :( Forrutom det har resan gatt smartfritt gallande forluster.

Har stott pa lite folk som jag traffat tidigare under resan, senast idag traffade jag tva killar fran ett hostel i Sydney. Kul att prata efter sahar lang tid och jamfora upplevelser och kommande planer. Kontakt med manniskor ar ingen bristvara pa hostels direkt, oavsett tidpunkt finns det alltid nagon att trakassera.

Imorgon tisdag 14:00 gar bussen som ska ta oss till Hervey Bay, en kuststad (!) som ligger ca 6h harifran. Ska bli skont att bo vid stranden igen, saknat den har i storstan. Fran Hervey Bay kan man ta sig till Fraser Island, varldens storsta sando - absolut nagot jag ska gora! Rummet jag bor i ar ett enda kaos, det ligger saker precis overallt och den lilla golvytan ska delas pa 6 pers - omojligt. Jag far knappt plats med vaskan pa golvet och har darfor inte packat upp nagonting, sa packningen imorgon lar ga valdigt snabbt ;)

Just for your information, mitt simkort har gatt ut och vet inte nar jag laddar pa det igen.

Cheers

Giant Drop

2007-03-28

TACK for alla gratulationer har och via sms!

Fodelsedagen blev inte riktigt som planerat, den blev annu battre! Pga det halvtaskiga vadret lades surfingplanerna pa hyllan, istallet akte jag, Anna, Aarro och Jonas till Dreamworld; en blandning mellan Grona Lund och Skansen. Vi sprang omkring som sma barn och akte de olika attraktionerna, den varsta var Giant Drop, fritt fall pa 120m. Fy sjutton vad det pirrade i magen nar man satt dar uppe och dinglade med benen, jag sag nastan Sverige fran den hojden. Efter flera sekunders fallande var man antligen nere och som darrande asplov krop vi darifran! Efter Dreamworld lagades det middag och sen gjorde vi oss iordning for utgang. Sminkade mig for 1a gangen pa denna resa, kande nastan inte igen mig i spegeln :p Vi motte upp Carro och Jonas pa hotellets pub och innan vi gick darifran blev jag bjuden pa en drink av dorrvakten som onskade grattis. Vi traskade ivag till baren Melbus och fortsatte festandet, det var ganska folktomt sa vi stod for underhallningen pa dansgolvet! Ett par timmar och drinkar senare tog natten slut och det var dags att sussa. Helt klart en toppen fodelsedag!

Idag var det antligen bra vader, bla himmel och sol, sa vi gick till stranden for forsta gangen! Gardagens bravader gjorde sig pamind sa jag lag mest och slappade pa handduken! Har precis bokat boende i Brisbane sa om tva dagar beger jag mig harifran for att mota nya aventyr!

Kram pa er alla!


ps. det bor kackerlackor i varat rum :s

Ja ma hon leva, ja ma hon leva.... GRATTIS!

2007-03-26

Jaha, det ar alltsa sahar det kanns att vara 20 (letar snabbt efter graa harstran - utan resultat) Alder ar bara en siffra men det kanns fint att fylla jamt maste jag saga! Klockan ar 02.43 och det ar tisdagsmorgon, inte mycket att jubla for... men under dagan ska det firas! Om det behagar vara fint vader sa ska det surfas, sen ska jag aka en mansklig 'slangbella' och pa kvallen ska vi lyxa med att ata ute foljt av en kvall pa nagon trevlig krog.

Innan jag lamnade Byron Bay hyrde jag, Anna, David och Jonas en bil och letade oss fram till staden Nimbin (ca 1h bilfard fran Byron). Staden var pytteliten, i princip en gata pa 100m. Alla butikerna salde diverse smycken och klader, allting anspelade pa marijuana och andra droger vilket ocksa kunde inhandlas och konsumeras helt lagligt, da Nimbin ar sjalvstaende pa nagot satt. Vi letade upp ett riktigt caf'e dar kakorna vad gjorda efter recept och inget annat, darefter konstaterade vi att Nimbin inte var nagonting for oss och akte darifran. David stod for korandet och klarade av vanstertrafiken mycket bra medan vi andra satt med hjartat i halsgropen vid varje rondell ;P

Dagen efter var det dags att ta bussen upp till Surfers Paradise kl 10:35. 2timmar och en film senare (Just like heaven) anlande vi till Surfers. Boendet ligger vagg i vagg med busscentralen sa det var inga problem att hitta dit. Vi bor pa Islander Backpacker Resort och ar helt klart det lyxigaste hittills, trots att det kostar 1$ mindre an pa forra stallet. Det finns bl.a. pool, bubbelpool, tennisbana, 24h reception, TV och badrum pa rummet och storbildsTV i allrummet. Kanns dock valdigt ovanligt att ha sa mycket utrymme, pa nagot satt saknar jag trangseln vid tandborstningen och den langa vantan pa en stekpanna, men jag trivs anda himla bra! Just nu delar vi rum med tva irlandskor, en skotte och tre kanadensare.

Sedan vi kom hit har vi egentligen inte gjort sa mycket, vadret har sviktat och det har regnat en del. Spelade beachvolley nere pa stranden haromdagen med ett gang fran Brisbane och Japan, riktigt kul!!! Stranden ar for ovrigt 4,2mil lang, aven nar det ar klart vader ser jag inte var den borjar eller var den slutar - haftigt! Liksom pa tidigare stallen finns det valigt mycket affarer har och ni som kanner mig vet att jag inte har mycket till overs for 'fashion' men trot eller ej ar det riktigt kul att ga omkring och fonstershoppa har, kladkulturen ar helt annorlunda jamfort med Sverige!

Har atit nacho deluxe `a veronica de senaste tva dagarna och igar skulle vi lyxa med omelett... blev wanna-be-omeletter da de snarare sag ut som nagot som varit nere och vant, men gott var det! Det ar ju insidan som raknas! ;) Har faktiskt varit riktigt onyttig har i Surfers, kroppen har skrikit efter sotsaker varje dag och for att gora magen glad har det atits en del - men det ska paddlas bort i morgon! (surfing bestar till 97% av paddling och 3% av att sta upp)

Nu ar klockan 03:12 och det ar dags att attackera kudden! Aje, ledsen att jag loggade in lite senare an planerat, maste ha missat dig precis..

Cheers

Just some thoughts...

Solen har varit generos mot oss dessa dagar i Byron Bay, idag ar forsta gangen jag skymtar moln pa himmelen! Trot eller ej orkar man faktiskt inte ligga och slappa i solen hela dagarna, bade solen och rastlosheten gor att man efter ett par timmar letar sig in i skuggan sysselsattandes med nagot annat!

Jag trodde att jag kunde (hyffsat) manga kortspel innan denna resa, men ack sa fel jag hade! Bara under dagarna har i Byron har jag lart mig sa mycket nya spel och regler att jag blandar ihop dem! Olspel finns det om inte annu fler varianter av, och ja, man blir rund om fotterna av alla! Danskarnas 'fyllebuss' ar daremot varst!

I Sverige ar man vad vid att krakor flyger omkring pa himlen och att skogsmoss prasslar i buskarna, har handlar det om helt andra djur! Varje morgon vacks jag av pappegojjor som sjunger mobiltelefonmelodier, nar jag gar den laaanga vagen ner till stranden (ungefar 20m) ar det odlor och andra reptiler som prasslar i buskarna och i skymningen fylls himlen av fladdermoss. Har aven stott pa ett antal kangurus - haftigt!

Om tva dagar ska vi aka upp till Surfers Paradise, om vi lyckas komma underfund med hur vi bokar in oss pa bussen dvs. Dar ska jag hyra min efterlangtade surfingbrada! Har inte blivit nagot av det har da jag har ett sar pa ryggen (himla osmidigt stalle att ha ett sar pa da man hela tiden ror pa ryggen, saret ar ca 3*10cm stort mitt pa ryggraden...) hur som helst, det laker pa och jag plaskar bara lite latt i vattnet. Bildbevisen pa mina surfartalanger kommer sa fort Rob mailar over dem till mig, han tog ett gang riktigt haftiga! Om inte annat sa far jag be Anna fota mig i Surfers Paradise sa ska eran nyfikenhet stillas ;)

Ikvall ska vi ata kanguru (nej, det ar ingen roadkill vi kopt for en billig penning). Tva smaskigt marinerade kottbitar ligger och vantar pa oss inne i kylen - yummie! Har varit lite si och sa med kvaliteten pa maten vi atit senaste tiden da vi forsoker spara pengar, har mest blivit pasta con krossade tomater och dyl. Igar gjorde vi varsta kapet, kopte 4.4L vin for 8,99$, alltsa mindre an 50kr! A money saved is a money earned... ;)

Att kolla pa klockan tillhor ovanligheten for mig, dels ager jag ingen pa denna resa och for det andra ar det bortkastat med tid ;) Har gar man pa sin inbyggda mat-och-sov-klocka. Jag sover nar jag ar trott, jag ater nar jag ar hungrig och daremellan gor jag vad jag vill. Dagar och datum ar lika dant, for min del kan det vara sondag idag.. eller det kanske det ar? ;) Det slog mig idag dock att jag fyller ar om 5 dagar, den dagen ska jag forsoka komma ihag, man fyller ju bara 20 en gang i livet!

Det ar snart dags for 'team Sweden' att splittras. Jonas & Carro, David & Jonas, var med pa surfcampet och har bott pa samma stalle som oss sedan dess. Bildbevis fran den vilda gardagskvallen da team sweden agde alla olspel kommer inom kort! Manga av de andra surfarna har ocksa borjat rora pa sig och snart aven vi. Surfers Paradise ligger ca 2h med buss harifran och forhoppningsvist aker vi pa lordag morgon!

Det var nog allt som rorde sig i mitt lilla huvud.. Kommer nog ta ett par dagar innan nasta uppdatering. Kram pa er ALLA

I HAD THE TIME OF MY LIFE

2007-03-18

Hej alla glada!

For att stilla allas oro - jag mar jattebra och har inga storre problem med nagonting an! Har varit utan batterier pa mobilen hela veckan och inte haft tillgang till internet.

Har precis varit pa surfcamp med Waves surfschool. Jag kan inte forklara med ord hur KUL jag haft och hur mycket jag upplevt! Det var surfing hela dagarna varvat med langa bussturer, mycket oldrickande och det var helt enkelt saaa bra! Surfade i snitt 5h om dagen (egentligen typ 8..) sa kroppen ar fit for fight efter denna traningsvecka! Maten var okej, mest mackor och enklare buff'es. Gruppen bestod av 34 surftokiga backpackers, majoriteten var tjejer och ledarna hette Hannah (toppentjej), Moonie (hippie), Zack (helt jvla crazy), Dylan (a.k.a Jokern) och Rob (min favvo;) Jag stod upp redan efter forsta dagen, fick berom fran alla hall och kanter. Darefter gick det bara battre och battre, sista dagen var jag (ensam tjej) och 5 andra ute bland the unbroken waves, dvs langt ut dar det kommer stora svall som man maste paddla som attans for att fanga och vagorna blev enorma! Det tillsammans med finalplatsen i surfertavlingen sista dagen gav mig en award pa avslutningsmiddagen! (Ni kan vara stolta over mig mamma och pappa;) Forsta dagen pa surfcampet drack jag en olbong och var tydligen forsta tjejen nagonsin pa lagret som gjort det, sa alla visste vem jag var.. Skoj! Instruktorerna var helt underbara, helt knappa i skallen men anda! Jag har for ovrigt blivit erbjuden jobb pa surfcampet, som Helper, man hjalper till att stada efter alla fester och serverar middag typ.. Och sa far man SURFA hela dagarna! Nice!!! Men reser man i duo sa finns inget utrymme for egoism, sa vi aker nog uppat ostkusten nasta vecka och fortsatter var resa istallet.. Helt otroligt hur alla skapade kontakter under lagret, sista dagarna var vi som en enda stor familj, 34 pers fran nastan lika manga lander och i varierande aldrar! Blir nastan tarogd nar jag tanker tillbaka pa paradisveckan! Men man ska sluta pa topp har jag hort!

Nu ar vi i Byron Bay, liten och gullig hippie stad! Har precis kollat upp att det bara kostar 60$ for att hyra en surfbrada i 3dgr :) Sa fort oronen och halsen slutar braka med mig sa ska jag hyra en brada och battra pa mina skills ytterliggare!

I fredags efter avslutningsmiddagen med surfganget gick alla till en klubb som heter Cheekey Monkeys, helknasigt stalle! Istallet for dansgolv har de 'dansbord', det avr grymt mycket folk och alla dansade och hade kul! Woho! Igar var det bbq kvall pa vart nya hostel, Backpackers In, det var gott och killen som spelade gitarr och sjong hela kvallen var grym! Idag har vi varit pa beachen och slappat och snart ska vi tillbaka till hostelet for att laga middag!

Fler bilder kommer, be patient!

Toronga Zoo

2007-03-10

DAY 10
sol o moln, 24'C
Efter frukosten tog jag en power nap... Bakomliggande orsak var att jag rakade lasa mig ute under natten, gick pa toa I somnen och vaknade I korridoren utan nyckelkortet, knackade desperate pa dorren men utan resultat, ingen av mina roomies vaknade. Jag gick ner till TV-rummet och la mig I en av pygm`e sofforna... vaknade vid 7 och lyckades komma in I rummet... darav power napen!
Vi borjade dagen med att ga till Paddy's Market men gick vilse som vanligt... Istallet hittade vi Nathan, eller han hittade val mer eller mindre mig... Paddy's var 5x Hotorget och inomhus, blev en del shopping, bland annat en jattecool badhandduk! Efter en heldag pa stan gick vi hem och organiserade vara packningar lite da surfcampet narmar sig, konstaterade att det kravdes for mycket planering sa vi at middag istallet `a spaghetti pa burk med loken vi fick fran Joel och Mattias... slammigt men mattande! Smsade med Nathan och bestamde att vi skulle ses 9pm I Hyde Park. Vi traffades vid ?ponden' efter manga om och men, han hade kopt med sig ol men var nykterist sa jag och Anna offrade oss ;) Vi hade jattetrevligt, pratade om allt mojligt, skrattade och skojade! Vid 2-tiden skildes vi at, jag & Anna gick hem och kollade pa Jalla Jalla pa TV!

DAY 11
sol, bla himel, 28'C
Vi motte Nathan vid statyn som planerat och gullig som han ar hade han kopt med sig massa godis (efter gardagens samtalsamne om mitt ?home brand' godis jag kopt som smakade diskmedel) Sen motte vi upp Annas kompis Sofie och promenerade ner till Circular Quay. Tog farjan over till Toronga Zoo, 39$ for farja t/r = intrade pa Zoot, helt okej! Toronga Zoo var valdigt ballt, koalor, kangurur, ormar... you name it! Nathan holl lada hela tiden och larde oss massa nyttigt om Australien och Aussies! Han bjod aven mig och Anna pa lunch, sweet! Efter en hel dags aventyrande kom jag hem vid sextiden och dog lite pa sangen. Sen, kock som man ar, lagades det middag for att sedan tas ytterliggare en svang pa stan... That's about it I think... Har foresten slutat flagna som en orm, vinterskinnet ar sa gott som borta sa fran och med Mandag kan jag sola igen, wohoo! Kommer for ovrigt inte kunna skriva pa ett tag da jag ska bli grym pa att surfa, practise makes perfect, sa jag kommer inte slosa nagra dyrbara minuter framfor datan ;)

Denna data var for ovrigt den segaste pa att ladda upp bilder... lyckades med 2st... tar resten nasta gang! Cheers

A money saved is a money earned

2007-03-08

Igar Efter vi Internetat oss klart gick vi hem och hamtade andan lite. Sedan skulle vi ga till Paddy's Market, vilket var lattare sagt an gjort, tillslut kommer vi fram efter cirka 40min promenerande, for att konstatera att de inte hade oppet pa onsdagar *suck*. Vi fortsatte promenera och hamnade i Darling Harbour och kopte oss varsin glass pa Mc Donalds. Morkret borjade falla och efter cirka 2h promenerande i flip flops var vi helt slut. Kartor ar overskattade, that's our moto, men ibland skulle det sitta fint da vi gick omvag efter omvag for att slutligen kanna igen oss for att hitta hem (Sir John Young Cres). Vi lagade nachomiddag no. 2 - supergott!!! Sen spelade vi kort och drack ol med Dallas, Axel, Amanda, Elsa och Micke.


DAY 9
bla himmel o sol, 30'C, pa em. mulet
Ni alla kan nog rakna ut vad jag borjade dagen med?.. Sedan motte jag Dallas som ville folja med till Manly, sagt och gjort. Istallet for att ta farjan for 11$ sa letade vi upp en buss som tog oss halvvags for 2.9$ och sen hittade vi en buss som tog oss resterande vag for 3.9 - slutsats; allt gar om man vill och a money saved is a money earned! Mycket viktigt da man lever sahar pa luffen ;D Ikvall bjuds det pa inget mindre an pulvermat for 1$, sandar matpase man blandar i kokande vatten och vips har man ris och kottgryta t.ex. Efter middagen som lar bli om ett par timmar (klockan ar bara 18:01) ar planen att motas uppe pa taket o lira lite kort.

Har fatt nya roomies igen, folk kommer och gar hela tiden, denna gang tva tjejer fran Spanga, en fran England och en kille fran Osterrike. Tibi, varan lifeguard lamnade oss igar for att bege sig till Thailand, sorligt men vi har bestamt att ses nar vi kommer dit i Maj.

Kanske undrar hur jag bor? Hostelet har 3 vaningar, med ca 20 rum/vaning, mellan 2-10 baddsrum, 1 kok med matsal, 2 tv-rum och en tvattstuga. I varje korridor finns toaletter och duschrum. Heltackningsmattor overallt och otroligt knarrande sangar.

SURFCAMP ar bokat och betalt, hela kalaset gick pa drygt 4000SEK, svider men anda acceptabelt. Da ingar boende och mat for de 5 dagarna, all utrustning mm + ett busspass Byron Bay - Cairns med Unlimited Stops!!! Helt underbart! Vid narmare eftertanke kanns det lite som ett kap! Must be my carma once again ;)

Nu ska det promeneras! (motion ar det ingen bristvara pa direkt!)

Just chilling

2007-03-07

Gardagkvallen (kvall 6) spenderade vi tillsammans med Tibi i rummet. Det ar skont att kunna ta det riktigt lugnt emellanat! Vi spelade kort och at Mentos (forsta godiset pa denna resa)

DAY 7
23'C uppsprickande molnighet, regn pa em.
Pannkakor! (an sa lange har jag inte trottnat pa dem) Sedan begav vi oss ut pa en lang shoppingrunda! Med handerna fulla av kassar tog vi oss till operahuset, hur fint som helst! Vi sag aven Harbour Bridge och Circular Qay. Hurtiga som vi ar fortsatte vi promenaden till Darling Harbour, efter ytterliggare 2h promenad konstaterade vi att vi var vilse.. lyckades hitta en buss och kom tillslut tillbaka till George Street for att ladda upp bilder. Efter bilduppladdningen gick jag an en gang till ett pharmacy, kopte en aloe vera spray som skulle lugna ner mitt ansikte - vilket det har gjort, my face is back in the game! Men det ar solskydd 30+ och keps som galler ett tag framover!

Vi kopte allt infor den kommande nacho-middagen, yummie, vi (lases jag) var hungrig som ett djur. Vi la allt i varan 'hink' i kylen, gick upp for att packa upp vara shoppingfynd och nar vi sedan gick ner for att laga varan festmaltid hade nan jewel snott varan kottfars (dyrt!), griniga over stolden gjorde vi veg-nachotallrikar istallet, mums, blev riktigt gott, sakert godare an med kottfars ;) Darefter lag vi roomies och snacka lite skit, sen var jag faktiskt sa ambitios att jag borjade lasa en av alla mina bocker!


DAY 8
21'C molnigt
Annu en dag med halvtaskigt vader, daligt for budgeten da det ofta resulterar i onodig shopping.. Men inte idag!
Dagen borjade i klassisk ordning med de gratis pannkakorna och lite vitaminrik juice (lite nyttig maste man ju vara emellanat;) Vi har promenerat gata upp och gata ner, slappat lite i en park for att slutligen stanna till har - Travellers Contact Point - det ar hit all eventuell post kommer. Vi sitter och letar upp information infor vart kommande surfcamp, sticker formodligen pa mandag morgon :D Idag ar allmanna slappar dagen, ska promenera lite till i stan, ha sushi-picnic i Hyde park for att avsluta dagen med wine and cheese night uppe pa hostelets tak, personalen som arrangerar det for alla som bor dar, gratis ar alltid gott ;)

Pumpkin head

2007-03-05

G'day Mates!

Gardagskvallen avslutades med kortspelande & ett glas vin uppe pa hostelets rooftopp - grym utsikt over staden, scyscrapes overallt och vid solnedgangen vimlade det av fladdermoss som flog over himlen, GRYMT!

DAY 5
20'C moln och duggregn
Forsta natten jag sovit riktigt daligt, lag o vred o vande pa mig fram till 5-snaret.. jobbigt att springa pa toan stup i kvarten nar man sover overst i en vaningssang, inte att rekomendera, speciellt inte nar man ar smidig som ett kassaskap (finns ingen stege upp) Nar det val var dags att ga upp konstaterade jag att mitt ansikte inte var som det skulle - halva ansiktet hade svullnat upp och jag kunde knappt oppna ogat. Laskigt! Jag forstatte klunka i mig vatten och sedan begav jag och Anna oss ivag till Department of Immigration, da de missade att stampla mitt visa i mitt pass pa flygplatsen. Snabbt fixat, nu ar jag laglig igen :) Darefter gick vi pa en shoppingrunda, I just say wow wow wow (internskamt), det finns hur mycket ballt som helst har! Men luffare som man ar galler det att hushalla med mynten! Sitter i en skyskrapa pa George Street nu, klockan ar halv fem och vi ska kika lite till i affarer for att sedan lyxa med att ata ute, funderar pa sushi! Sen ska jag hem och kurrera mitt ansikte, som for ovrigt redan kanns mycket battre - no worries!

SO FAR (away) SO (very) GOOD

2007-03-04

Hej hej halla dagboken ;)

Nu har jag antligen tagit tid till mig att leta upp ett internetcafe, sa har kommer forsta updateringen.

DAY 1
Flyget lamnade ARN ca 08:00, drygt 50min forsenat. Tack vare medvinden landade vi anda som planerat i Wien vid halv tio. Dar switchade vi flygplan fortsatte resan ner mot Kuala Lumpur. De nio timmarna spenderade jag med att ata (riktigt god flygplansmat ma jag saga!), spela lite olika spel och tittade pa lite olika filmer. Lyckades nog knoppa nagon timme eller tva ocksa. I Kuala Lumpur vantade vi i nan timma for att sedan ga pa samma flygplan och 7.5h senare landade vi i Sydney. Lagom trotta, lagom slitna, lagom smutsiga mottes vi av Jessie som skjutsade oss till vart Hostel - Harbour City Hostel, i stadsdelen Wolomoolo. Vi gjorde oss hemmastadda i rummet som vi delar med 3 engelsman och 1 svensk. Att killar inte kan halla ordning ar val ingen hemlighet ;)
Vi gick ut med ett gang fran hostelet, till The Gaff, dar vi at och drack billigt. Det blev en helkvall, trots den langa flygresan, vi kom i sang vid 4-tiden.

DAY 2
molningt, runt 25'C
Uppstigning 08:30, for att ata gratis pannkakor nere i koke. Anna kande sig dalig men jag glufsade glatt i mig massor med pannkakor. Darefter kom Mark och hamtade oss - det var dags for infotraff. Han forklarade lite hur allt mojligt fungerade och tog oss sedan ut pa en citywalk, vi fixade bankkonton, medical cards, telephonecards och lite annat bra-att-ha. Badsugna som vi var lyckades jag och Anna ta oss till Bondi Beach. Daligt fin strand!!! Vi tog nagra dopp och slappade lite i solen, klockan var runt 17 sa solen var inte sa stark. Med kropparna fulla av sand och ogonen fulla av salt letade vi oss tillbaka till hostelet (ca 30min med buss och 10min promenad). Dar var det BBQ-night, for 5$ fick man bade mat och dricka - billigt ar gott! Vi var sakert runt 70 pers uppe pa taket, at, pratade och hade trevligt! Darefter blev det ytterliggare en repa pa stan, dock inte lika sen som innan, kom i sang vid tva.

DAY 3
bla himmel, sol, 30'C
Uppe med tuppen (och med de gratis pannkakorna;) Konstaterade att wow - this is it! Vi packade i ordning vara saker och begav oss mot Bondi Beach. Vattnet var genomskinligt, sanden nastan helt vit, manniskor precis overallt och surfare lag som drivved en bit ut. Timmarna bara flog ivag och ratt som det var var klockan 17 och vi beslot oss for att ta oss tillbaka. Det var dock lattare sagt an gjort, tack vare den gigantiska gay-festivalen var de stora gatorna avstangda sa vi fick ga i typ 45 min for att komma hem, utan karta var det allt annat an latt, but we made it! Helt slut i huvudet, solbrand kropp och med jetlagen som borjat infinna sig (battre sent an aldrig..) bestamde vi oss for att ta det lugnt. Vi gick till Woolworths och kopte mat, lagade middag i koket (kl 21:30) och gick darefter och la oss, kande mig som en overkord bisonoxe!

DAY 4
lite sol o lite moln, 25'C
Gardagen gor sig pamind genom den svidande kroppen och trotta huvudet. Blev nog lite for mycket sol.. eller lite for lite solskyddsfaktor.. Konstaterade i alla fall att halla mig ifran solens underbara stralar idag - efter en dag i solen ser jag ut som jag varit i Turkiet 1v.. jag kan det har med att sola ;)
Vi har forlangt boendet, for alla er som trodde jag skulle sova pa gatan 3e natten, vi bor kvar i varat rum till pa Lordag. I morse flyttade en ny tjej fran England in och de tre engelsmannen har flyttat ut. Kommer tva nya i em. ska bli skoj att se vad de ar for nagra clowner ;) Har forovrigt traffat massa roligt folk, bland annat Mattias & Joel fran Stockolm, Niel fran Texas, Becke fran Tyskland och Vancouver fran Canada.
Efter den forsta sovmorgonen (11:00) slappade vi lite och gick sedan ut pa stan for att leta reda pa ett internetcafe, pa vagen passade jag pa att kopa en beachbag och ett par orhangen. Nu ar klockan redan 15:30, timmarna bara flyger ivag, dags att forsoka hitta tillbaka for att ta en dusch och sedan lite mat kanske :)

For alla er som vill skicka brev/kort/vadsomhelst sa har jag en adress under hela min vistelse har i Australien:

Veronica Olsson TCP # 0119.
C/- Travellers Contact Point
7th Floor, Dymocks Building
428 George Street
SYDNEY NSW 2000
AUSTRALIA


For alla er som vill ringa eller smsa mig sa nar ni mig pa tel nr:

+610410974720

Cheers Mate

START

kommande inlägg är kopierade från resedagboken

kort summering: i början av september ringde en gammal kompis till mig och frågade om jag ville följa med till australien. jag hade jobb, hyffsat små utgifter och inget planerat den närmsta tiden så varför inte tänkte jag. vi bokade och betalade, flygbiljetterna gick på ca 17.000 - vilket jag såhär i efterhand inser var ett stort misstag. 6 månader med slit och snålande kom vi äntligen iväg och i följande inlägg kan ni se vad jag hade för mig.

inresa 28/2 2007
utresa 30/5 2007

¤ facebook

det är väl ingen hemlighet att allt vi gör på internet registreras och att 'olagliga' saker lagras i en superdata värd fler hundra miljoner kronor. till vilken nytta? jo, på ren politiska 'för att skydda landets säkerhet'. hurvida jag tycker det är bullshit eller inte bryr du dig ändå inte om.

det är lika bra att utgå från att allt du gör elektroniskt finns kvar till tidens ände och att informationen, såväl publikt som privat, finns tillgänglig för människor som du kanske inte vill ska se det.

den nya arbetsgivaren screenar dig innan intervjun och ser att du ligger i facken 'deprimerad' och 'alkoholistiska drag' - tack vare att du kanske skrivit i din profil på playahead att du är nedstämd och allt är skit, på msn att det är värsta festen på lördag och du är medlem i gruppen fullt ös medvetslös på facebook. inget jobb här inte.

det kanske inte är det värsta, risken för identitetsstöld, finansiella bedrägerier och att göras till åtlöje offentligt ökar desto mer sannerligtsenlig information du anger på nätet.

jag var en hyffsat flitig facebookanvändare i början, men av ren tristess och tidsbrist så orkade jag aldrig fortsätta engagera mig. en riskfaktor mindre för min del.

image110


¤ första skissen


image108

första skissen på företagets julkort. sitter för tillfället med paint shop pro - vilket nästan kan likställas med vanliga paint. blä. hoppas på att få photoshop i dagarna.

¤ 96 - IQ BADANKA

det kan inte ha undgått någon - jeansen med 96 tryck på baken. visst, en del av modellerna är riktigt snygga men wazzup med hysterin kring jeansen? var och varannan person har identiska byxor på sig, både män och kvinnor (läses tjejer och killar). vad står 96 för egentligen? är det som 69:an fast man är vänd rygg mot rygg? skulle inte tro det. är det för alla som är födda 96? hm, ja det skulle det kunna vara, men varför gå runt i ett par hej-jag-är-född-96-jeans när man inte är det? ratat. kanske är det iq't på bärarna det syftar på, som en exklusiv klubb för alla med iq som en badanka? troligtvist inte. är det bara ännu ett nytt märke som slår igenom genom att fånga upp en så stor grupp konsumenter som möjligt? troligtvist.

image104

¤ ingen är fan perfekt

underbar peppsång!

simple plan - perfect

¤ s k i n n y j e a n s

zappade förbi sex and the city igår och kom på mig själv med att sitta och asgarva. miranda är bara för skön. hon är en deprimerad ensamstående mamma i sina bästa år och rätt var det är hittar hon sina skinny jeans, sådana byxor alla kvinnor sparar i flera år i tron om att de någon dag ska kunna få plats i dem igen. reflekterade direkt till mig själv och insåg att jag har minst tre-fyra stycken sådana byxor som bara ligger och väntar, helt förjäves. mirandas skinny jeans passade och hon gick ut och slog klackarna i taket.

image103

¤ VOLBEAT

för alla er stackars förtappade själar, här kommer låten ni inte får missa!

volbeat - garden's tale


leaving it all with my only friend
her beauty was lifeless on the stair
oh baby i´ll carry you away
into the garden´s tale
but everything died and turned to stones
i laid her down under the old oak
seing it all
blossom forever more

¤ bulimi light

det sägs att alla som drabbas av anorexi / bulimi är mentalt svaga människor med dåligt självförtroende - fel fel fel. jag skulle gärna gå ner både ett och tio kilo, skulle gärna vilja hamna i en period av total kontroll över vad jag äter och, fatta mig rätt, svälta mig själv lite grann. men jag är för svag. jag kan inte stå emot mat och godsaker, desto mer desto bättre. 'jag äter och äter men glömmer att spy - bulimi light'. min vision är att man inte kan gå runt och räkna kalorier dag efter dag, tacka nej till en chokladboll eller dricka vatten istället för saft - känner kroppen frihet att göra vad den vill mår man bra innerst inne. sen om jag landar mjukare när jag ramlar, det är en annan femma, en slags bonus skulle man kunna säga, haha. total matmani tror jag är skadligare än några extra kilo kroppsvikt.

tittar jag på det här klippet känner jag mig genast tjugo kilo lättare


¤ 'om den är gul har nån kissat på den..'

min ångest över att inte få uppleva snö detta år har försvunnit, borsett från snöslasket som var i helgen så är det en snöfylld tisdag. än så länge ligger det kvar på backen och det snöar på för fullt ute just nu. mys. kvar på min have-to-see-list-innan-jag-åker är snötäckta gator i stan, julbelysning överallt och hundratals människor som irrar omkring i jakten på de perfekta julklapparna. jag, till skillnad från många andra, fullkomligt älskar all trängsel och snökaos som det är under juletid.

image102


'min jul ska va kul
snön ska va vit
och om den är gul
har nån kissat på den..
kanske en..h..hhund'
/sune & håkan

¤ i'm watching you

10

¤ tolfte i elfte

slit o släp, lördagen var ett enda långt träninspass men oj så fint det blev, både i gillestugan och i vardagsrummet. jag, storasyster och lillasyster hjälptes åt och jag tror sammarbetet sopade undan allt gammalt groll mellan oss.
på kvällen blev det utgång med joisy, inte lika mycket drag som på banditkryssningen men vi hade trevligt. först gästade vi tegel men efter ett par timmar gav vi upp då det var vi och småglina där. åkte till gästis istället, där sjöngs det kareoke för fulla muggar, alla förutom jag såklart, haha!

fars dag i söndags. följde med pappa till krauta och köpte lite lampor och annat krafs, det är inte ofta vi gör saker bara han och jag så det var trevligt. istället för att köpa fula slipsar och tråkiga blommor satsade jag och systrarna på att laga överraskningsmiddag till honom. jag stod för förrätten; skagentoast och efterrätten; jordgubbsfromage med bär. varmrätten bestod av 'grillbord' fullt med kött, grönsaker och potatisgratäng. istället för att sitta framför tv'n resten av kvällen spelade vi sällskapsspel, kommer inte ihåg senast vi spelade alla tillsammans. satt i två timmar och svarade på knasiga frågor. roligaste frågan var nog hur långt sidenband sumobrottarna har mellan benen, hela nio meter - snacka om tjockisar.

nu är det ny vecka och nya tag. det är ännu en grå och tråkig måndag men jag är på riktigt bra humör i alla fall.

image101

¤ vonkas flyttfirma ab

lyckades somna i soffan framför discovery efter fyra nångång. vaknade av att sussie & astrid attackerade varandra, strax efter nio. tack katter för att jag fick sova nästan fem timmar på min lediga dag. mucho gracias. igår eftermiddag svepte en kall il genom mig och sedan dess har jag varit på purket humör. precis hjälpt pappa bygga bokhyllor och städa, hans nybeställda soffor kommer idag och det är tur att han har många starka döttrar som kan hjälpa till.


                                          4
                                                                                            elton o jag
2


1
eddie o jag

¤ nattuggla

hållt mig vaken sedan sju i(går) morse, för att hämta lillasyrran efter hon flängt på krogen - hon ringde nyss och sover kvar i stan. suttit och oroat mig i onödan då hon inte svarat i mobilen på fyra timmar. skönt att allt var bra i alla fall. nu ska jag somna in, trött som ett as. godnatt!

9


¤ när dröm blir till verklighet

FALL: Du drömmer att du faller. Enligt Freud är detta en vanlig dröm med ångestkaraktär och kan tydas som att drömmaren är rädd att begå ett moraliskt felsteg, förlora sitt arbete eller sitt goda anseende.

när jag var i alanya för drygt två år sedan lärde jag känna serhat, han var grym på att tyda drömmar. okej, det kan ha varit rent bullshit det han sa, men det väldigt intressant att höra.  b la berättade han om de fallande drömmarna, han liksom freud anser att det är ångestrelaterat.

jag drömmer ofta att jag är jagad. antingen är cia/fbi efter mig eller värsta kriminella ligan, jag är ofta fast i ett hus och jag bli beskjuten. undrar vad de drömmarna betyder..





en helt onödig lista

föredrar du att ringa eller skicka sms? sms - för dig som inte vågar prata
när såg du senast din mamma? igår faktiskt, innan dess typ tre veckor sen
vilken är din favoritjulsång? alla med il divo
vilken är din favoritplats? i något varmt land långt borta
vilken plats föredrar du minst? väntrum
vad skrämde dig om natten som barn? att det skulle börja brinna
sover du naken? sällan, ofta långbent o strumpor
är du social? i rätt miljö
vilken är din favoritglass? magnum colombia
kan du några andra språk än svenska? eng, spa, it, ty
vad spenderar du helst pengar på? resor
äger du dyrbara smycken? nej, bara värdefulla
vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? julönskelista ;D


¤ j a g t a l a r u t

rapp är inte min typ av musik men denna låt är grymt skön, feel the rythm

mange schmidt - jag talar ut

¤ söder i mitt hjärta

ska bli så otroligt najs. är kattvakt åt mosterns katt måndag till torsdag. sjysst tvåa på bondegatan, promenadavstånd till allt och alla. söder är bara för mysigt, me like. stämningen, människorna, lukten och husen. sen är det såklart alltid ett plus att komma bort hemmifrån. lite jobbigt att det kommer ta en timma extra till och från jobbet, men det är ett billigt pris för sådan lycka. kanske blir en och annan aw på snaps på onsdag, vem vet.

image89


¤ världens bästa pappa

- åh titta, nu viftar audin på avgasröret, nu kan ni busa hela dagen. oj titta så han viftar.

min pappa måste vara någon utav de sötaste papporna, citatet ovan är från imorse då jag liftade med honom ner till bussen. nio av tio gånger han parkerar där ställer han sig bredvid en vit audi, han har nu i sin låssasvärld fått för sig att hans vita saab och den vita audin är värsta bundisar och att deviftar på avgasrören tillsammans.

i övrigt är det en grå och kall fredag, as usually. höst är bara för hemskt alltså. är sjukt trött på mornarna och de senaste två dagarna har jag inte ens haft ork att kamma fram den otroligt snygga luggen, i med tio hårnålar så håller den sig på plats hela dan. yeah!

nu väntar den gemensamma frukosten, två mörka mackor med räkost blir det för min del - det är dumt att bryta en vinnande trend.

¤ tvillingsyster

sjugosjunde mars för en herrans massa år sedan föddes vi. det har varit både långa och krokiga år men vi har alltid hållt ihop. det finns ingen annan i mitt liv som betyder så mycket som henne. hon kom förbi jobbet vid tolv och vi lunchade tillsammans, det var mys. det är synd att vi inte har tid för varandra längre, det lyckas alltid komma något ivägen men jag uppskattar varje minut jag spenderar med henne. med en tvilling är man aldrig ensam. <3

image88

¤ bara massa nonsens

be there or be fyrkant - haha klockren kommentar!

åkte ner till nyköping för ett par helger sedan (no comments) och lyssnade på rockklassiker 106.7 hela vägen ner, dave in the afternoon är så jewla skön:
 
- there's only two things that smells like fish, and one of them is fish

igår var jag sjukt trött, somnade i soffan strax efter sju, vid åtta snåret gav jag upp och fortsatte min dvala i sängen. såklart är jag lika trött idag som alla andra dagar.. när fan ska man få vara pigg?!

linkin park - shadow of the day

¤ banditkryssning

snart är det bandit kryssning! skulle följt med men har i sista sekunden ångrat mig och sålt biljetten till syrrans polare. hade vart så grymt skoj, musiken och stämningen bland rockers är najs, men det får bli en annan gång. pengar är verkligen en bristvara just nu så det är väl bra att spara dem plus att efter 24h supande lär jag inte vara på topp på måndag morgon, tråkiga vuxenpoäng till mig.

metallica - turn the page 03:05-03:15 är helt klart det bästa stycket



¤ den lilla bergsturken

- tror du på gud?
- nej, fan heller
- vad tror du då?
- jag tror på allt som existerar. människan existerar inte, när vi dör finns vi inte mer, oavsett om vi reikaneras och blir till en blomma så försvinner vi ju. stenar t ex de kan inte dö, alltså existerar dem. det tror jag på.

kallprat i korridoren med den allsmäktige inal. ibland får man sig en tankenöt från allt hans mumlande.

image87


¤ nedräkningen fortsätter

90% glädje & förväntan
10% oro & sorg

55 dagar kvar !
image42

¤ amerikat

jag har kommit fram till att jag är en av de personerna i världen som faktiskt skulle passa att vara amerikan. why? jag har en dubbelmoral som heter duga; säger en sak men gör en helt annat. i grund och botten har jag en bra moral och ståndpunkt, men det är sällan jag verkligen lever efter den. misstolka mig inte, jag har inga djävulshorn under pannbenet och jag sover inte i en kista, har bara svårt att leva som jag lär. det gäller långt ifrån allt - but still. killar är det givna exemplet, hur många gånger tänker man inte 'vafan menar han egentligen, vafan svarar han aldrig, vafan du lovade, vafan vi skulle ju träffats, vafan vafan..'  och så lägger man till (mest för att stilla sina stinna nerver) det är typiskt killar. men jag då? jag är fan inte bättre själv. det kom jag på igår, trot eller ej. jag behandlar dem som betyder något precis så som jag blir behandlad av dem som inte betyder något. kanske för att ge igen?helt fel av mig!

¤ before you learn how to fly, learn how to fall

vad är kärlek? är det pojke-möter-flicka-puss-puss eller den ofta dolda familjesammanhållningen? är det kärlek då brunstiga tonåringar säger 'jag älskar dig' när de avslutar alla samtal på telefonen eller när lisa maniskt följer varenda avsnitt av idol där mathias sjunger för just henne? jag tror inte på förhållanden som inleds när paret i fråga knappt är byxmyndiga och jag tror inte på dem som blir ihoptussade för att de passar så bra tillsammans. jag tror inte på förhållanden som är byggda på en lögn och inte på dem där kärleken grundas p ga den enes status. få inte för dig att jag drar dessa slutsatser bara för att jag haft en eller annan tonårsförälskelse som slutat med brustet hjärta eller blivit så miserable att jag drunknat i sorg för att aldrig se hopp om kärlek igen. jag läste det på löpet, haha.

det finns någon för alla, mr right väntar runt hörnet - det tröstar jag mina vänner såsom mig själv med. den ständiga frågan närdå och hurdå går självfallet inte att besvara, denna någon dyker upp när man minst anar det. jobbigt läge om han dyker upp om tjugofem år, mysigare om han kanske står där med en bukett blommor redan imorgon - men varför ha så himla bråttom egentligen? lek så länge du lär och ta allt med en klackspark, det finns negativa men framförallt positiva saker med allting. never settle down for less.

kärleken är en sneeky bastard som gömmer sig i alla olika former; syskon, föräldrar, vänner, kolleger, husdjur, aktiviteter och sist men inte minst i den där speciella personen.


...i feel it in my fingers 
i feel it in my toes
love is all around me
and so the feeling grows
it's written on the wind
it's everywhere I go, oh yes it is...


¤ skrattar bäst som skrattar sist

känns ju inte helt fel att öppna inkorgen och mötas av detta en måndag morgon, mohaha.

Since I know you're very busy at work, I thought I'd write you a line on your personal e-mail. Hopefully you get a chance to read it.   You are, by far, the most beautiful woman that I met in Sweden.   Not only are you pleasing on the eye but, you have a great personality. Smart, humorous, and sexy. Wow, what a combination.

smälla i dörren, skrika hora över hela kvarteret och sparka hårt på smalbenet känns ju inte helt rätt, speciellt inte om man är 21 och ska föreställa vuxen, eller?!


lyssnar på i denna sekund: laugh'n a half - disneyland after dark

' but I became honest mr. mistaken
in spite of the curves my smile was makin'
bumpers and kickers in one big stream 
i grew up in a life size pinball machine!
yeah! - they're mean!
'coz it's so hard to meet the eyes that i see
when i try to open up my heart
there's something inside me'n'i know it's good
but understanding, it's misunderstood
at the end of a smile, there's a laugh'n'a half
'

¤ slap the goon

slappade i soffan framför kultfilmen pulp fiction i fredags enda till halvtre då jag fick tummen ur och åkte in till stan. tog en snabb repa och hittade en födelsedagspresent på gina tricot, trängdes med alla miljarders människor (jag var inte ensam om att vara ledig) på tunnelbanan hem. åkte till von lidl och handlade middag, vuxenpoäng! stekt fläskkontlett, klyftpotatis med ungsbakade grönsaker och sallad. middagen anvjöts tillsammans med joisy och några glas vin. vid elvatiden pallrade vi oss ner till gästis där två trubadurer spelade, blev nästan kär i en av dem. det är verkligen något speciellt med killar som kan spela gitarr och sjunga. när klockan slog mitt i natten traskade jag hem i snön, usch vad kallt och blött det var.

i lördags var det släktfika, firade lillasysters födelsedag en gång till, efter alldeles för många kringlor och för mycket tårta åkte de hem. hämtade kinamat till middag och efter det följde aje med mig och vi kollade på pirates no 3 och mös i soffan.

otroligt fin morgonpromenad i söndagsmorse, det var riktigt bitigt ute och solen sken på den blåa himmelen. det mulnade såklart på sig lagom till att vi skulle åka in till stan, men det gjorde inget. vi spatserade runt ett par timmar och åt den efterlängtade mackan på bolero. åkte hem till pappa och färgade ajes hår och sen surprise, ännu mera tårta.


¤ luta dig tillbaka och njut


RSS 2.0