¤ ögongodis vo.2

nu vet jag både vad han heter och vart han bor, det är bara sissådär sjuhundrafemtio mil emellan oss, sukh. jag smälter verkligen. att se men inte röra har nog aldrig varit så här jobbigt, haha.

¤ luftballong bromma - edsviken

            


samling: 14:45
start: 16:30 bromma
landning: 18:45 edsviken
pilot: björn <3
följebil: hannes
ballong: nokia zhx
barlast: jag, maria, linda & madeleine

¤ goddamnit

har fått ett till sår på tummen. det är konstiga sår, helt plötsligt börjar det svida och klia och vipps så har det blivit något blås-liknande. blåsan växer och det bultar, placerad lagom vid leden där tummen böjs. första såret råkade jag skära bort när jag skar äpplen till ajes äppelpaj (fråga mig inte hur jag lyckades), andra såret trollade mamma med så det försvann... undrar vad jag ska göra denna gång, ont som satan gör det i alla fall.

¤ ögongodis

..det är inte bara min nya layout på bloggen jag syftar på, hint hint, det är mr mysteriouse som får mig att smälta som piggelin en varm sommardag. vet inte vad han heter och vet inte vart han bor men han har ögon som kan döda och ett leende som kan väcka liv. det är sådana som honom som får en grå trist vardag att lysa av guld. han tyckte jag luktade gott idag för övrigt, haha.

image34

¤ välkommen till ring så spyr vi

stackars brud men fan vad klockrent att lägga en pizza i direktsändning. tur i oturen var väl att detta var mitt i natten och man kan väl hoppas att inte alltför många sitter uppe och kollar på ring så spelar vi-programm utan har bättre saker för sig (sen att aftonbladet väljer att lägga det på sin nätbilaga, det får stå för dem). okej, lite cred ska hon ha för att återvända tillbaka framför kameran men hallå, behöver hon sitta och tjata om sin mensvärk resten av programmet sen? om hon promt kände sig tvungen att berätta det, fine, men sen kunde hon väl bara hålla tyst och fortsätta programmet? well well, man vet ju inte hur man reagerar i en nödsituation fören man befinner sig i en.





appråpå spyor så glömmer jag aldrig den gången jag fick skjuts hem från globen efter en tävling och spydde ner volvons nya skinnklädsel samt de två killarna jag hade på sidorna om mig i baksätet... det hamnade inte på löpet, däremot på mina nya träningsbyxor. haha!

¤ pokemon vs barbie

allt var bättre förr. min stora fasa att bli en såndär gammal tjat-kärring verkar snarare vara ett faktum, för visst var det bättre förr? när jag var liten fanns inga dataanimerade wannabe-barnprogram, det var saltkråkan och pippi som gällde (tack astrid!), data-och tvspel var knappt uppfunnet, det var hederliga fia med knuff och andra riktiga sällskapsspel som roade. det var snö på jullov och julafton, på sommaren var det varmt och grönt och det plaskades hejvilt i vattnet utan att bry sig om hurvida man passade i sin prickiga baddräkt eller inte. jag klippte mig kort för att syster sa att det kittlade så härligt om öronen när hon cyklade med sin rosa frigolithjälm. dagens största problem och tandagnisslan var över barbiens ena klacksko som var borta, troligtvist uppäten av lillasyster. mamma och pappa tog alla besluten och det enda man behövde oroa sig för var om det var lördag eller inte, då lördagsgodis var ett stort måste-ha-annars-går-världen-under. politik kunde man inte ens stava till och det där med pengar var ovesäntligt, man satt på en riktig skattgömma om man hittat en femma som halkat ner mellan soffkuddarna. det värsta och hemskaste som kunde hända var om ens hamster eller guldfisk gick och dog, men å andra sidan ledde det till en begravningsceremoni på tomten och extra pluttigullande av mamma och pappa så dödsfallet glömdes fort. skolväskan skulle inte vara av något speciellt märke, det var den väskan med flest fack (min hade åtta) som vann, skorna med roligast avtryck i snön var snyggast och det där med smink existerade över huvud taget inte. fråga-chans-breven cirkulerade hejtvilt genom klassen och man böt 'pojkvän' snabbare än mamma vände pannkakor.

det är med lite vemod jag ser mig i en framtid med barn. vill jag verkligen bringa ett barn till den verkligheten vi lever i idag? h sju år har redan över femhundra kronor i sin plånbok och hon roffar åt sig varje krona hon stöter på, för hennes mamma ska minsann öppna ett bankkonto åt henne när hon fyller tio. hemskt är var det är. barn tillbringar fler timmar framför datan än ute i dagsljuset, åka pulka kan man ju bli kall och blöt av. motbjudande. barn som precis lärt sig gå ska ha adidas skor och gärna j lindeberg overall, man får ju inte riskera att hamna efter i modet redan från början, eller hur. tragiskt.


image29


glöm igår. lev idag. be för imorgon.

¤ nedräkningen fortsätter

98 dagar kvar !

image28

eller 3.5 månader
eller 14 veckor
eller 2352 timmar
eller 141120 minuter
eller 8467200 sekunder


¤ som man bäddar

i fredags var jag på bio med min kära tvillingsyster. bourne ultimatum, tredje filmen om jason bournes försök att hitta sitt gamla jag. mycket action, ingen romantik och hög spänning, mycket bra film med andra ord. efter filmen promenerade vi till östra och tog en sväng förbi mamma på väg hem.

lördagen spenderade jag tillsammans med h 7 år, f 5 år och m 2.5 år. att hänga i en stor och lyxig lägenhet på östermalm är inte helt fel - till en början. på eftermiddagen slogs de nämligen ihop med kusinerna h 5 år och o 3 år, fem kids och två wannabe-oldies (jag och syster). lägenheten var så stor att jag flera gånger gick vilse, barnen lekte kull, kurragömma och den-som-skriker-högst-får-alltid-som-den-vill-leken. har fortfarande tinnitus i öronen efter den eftermiddagen. efter middagen tog mitt pass slut och nästa barnvakt tog över. åkte till ghettot och hade en myskväll framför tv'n med joisy.

söndagen blev inte riktigt som planerad, men den blev bra ändå. åkte in till stan för att hänga med syster, som efter en ynka timma var tvungen att åka iväg på annat, ensam och övergiven åkte jag hem från stan igen. utan pengar och fantasi är det ingen höjdare att gå runt i stan ensam, speciellt inte i ett par nya stövlar som mosar alla tårna. åkte hem till c och slappade istället. efter en god middag var det dags att agera taxi, jag linda och joisy tog sikte mot älvsjö, efter många u-svängar och ännu fler omvägar hittade vi äntligen fram. vi dumpade av linda och körde vilse på fridhemsplan innan vi nådde det andra målet - hägernäs donken. efter att ha avnjutit två cheesburgare och en kaffe fortsatte vi vår färd hemåt.

denna vecka har jag ett mission, jag ska snåla som tusan. inga fler onödiga inköp; tuggummi, läsk, godis, mat och kläder. jag behöver faktiskt ingenting, varför ska jag då spendera? låter bra i teorin men får se hur bra jag är på att följa min vision. spenderade pengar idag totalt (kl 10:23) 0kr


' det är inte tiden som läker alla sår - det är vad man gör under tiden som läker ' mycket bra ordspråk av en mycket klok man, ta åt dig som känner dig träffad.




                   
saker som får min dag att gå lite snabbare <3


¤ mytube


nu när jag äntligen kommit på funktionen att ha med youtube-grejer så ska jag överdriva lite tänkte jag. youtube är förövrigt helt perfekt att använda sig utav när man som jag sitter på jobbet utan musik, bara söka på första bästa låt och tadaa så sprudlar den ut genom högtalarna.


the noose - perfect circle | otroligt bra låt, framkallar många känslor <3
 


zzyxz - stone sour | börjar som vilken ballad som helst, men sen... oj oj oj
 


give me novacaine - green day | härlig melodi och ingenting slår hans röst

¤ l i v e

bandet live är så jewla grymma. tack vare en viss påg i hedemora började jag lyssna på dem när jag gick i åttan (cirkus sex år sedan) och dem blir bara bättre och bättre ju mer jag lyssnar. d e n  h ä r  låten ger mig verkligen goosebumps. andra låtar-som-man-ej-får-missa är bl a lightning crashes, rattlesnake, i alone, beauty of gray, overcome, selling the drama och they stood up for love. ed kowalczyk, bandets sångare, ser ju inte helt tokig ut, jummie.
 



¤ nedräkningen fortsätter

104 dagar kvar !

image21

¤ artonde i nionde

en vecka har jag dragits med denna förkylning och äntligen har den bärjat släppa. lite pinsamt imorse dock, fick en hostattack under morgonmötet så var tvungen att lämna rummet, shit happens. paps och syster har jag duktigt lyckats smitta, men de verkar ha fått en light-version och tur är väl det. hade jag haft en stor, aktiv publik som läste min blogg hade jag bett om ursäkt för att jag inte skrivit på nästan en vecka, men det gör jag inte.

ikväll ska jag och linda till älsklingspluttenuttesyster min och titta på säsongspremiären av desperate housewives, woho. jag missade alla avsnitt mellan mars-juni så jag ligger lite efter i handlingen. i dh, tillskillnad från många andra serier (jag nämner inga namn men en av dem börjar med våra bästa..) händer det saker hela tiden och jag misstänker att mitt hål på tre månader kan ställa till det för mig. haha, i-landsproblem var det ja.

jag tror att jag är hemligt förälskad och nej jag tänker inte säga i vem. mitt undermedvetna vet att jag inte orkar med ett förhållande just nu och därför bryr jag mig egentligen inte så mycket om det hela. men min själ, som så många andras, hoppar alltid magplask under hösten - för hur mysigt är det inte att ha en varm och trygg famn att krypa ihop i när  mörkret och kylan anfaller. han är söt i alla fall och jag blir glad av att höra ifrån honom. let's leave it by that.

nu är datumet förövrigt spikat för upp&ners personalfest. femte oktober gäller det. förra årets upplaga var grymt rolig; tipspromenad, hemliga uppdrag, gruppuppdrag och en himla massa dans. hört ryktesvägar att årets version kommer knäcka föregående, najs. den planerade göteborgsvisiten kommer därför att ställas in, dels på grund utav detta men också för att jag kollade på tågbiljetter igår, 990 svenska riksdaler ska det ha för att transportera lilla (jaja, stora) mig fram och tillbaka. inte ett helt okej pris när jag har ungefär en tiondel av det på kontot... nåväl, inte riktigt så illa men du fattar poängen.


¤ snorigt

trot eller ej, men fredagskvällen spenderade jag med att städa mitt rum, oj oj så mycket vuxenpoäng. blev klar runt midnatt då det var dags att samla ihop lite skönhetssömn för att orka med lördagens alla bestyr.

lördagen började
i sedvanlig ordning med att ta 09:12 tåget till stan, väl på plats så förlorade jag mot syrran, jag åkte på att ta segwayturen klockan tio, i ösregnet. i nästan två timmar cruisar vi omkring på stans gator, regnet öser ner och vinden får mina händer att domna bort, mys. resterande timmar i gallerian gick allt annat än snabbt. när klockan tillslut slog stängning (klockan sex) kom josse in och jag gjorde iordning mig nere i omklädningsrummet. vi begav oss, tillsammans med hundratals sverige fantaster, till tunnelbanan heading to sumpan. partyt var lyckat, det kom mycket folk och stämmningen var bra. efter mycket lekande och en och annan shot var det dags att lämna in handduket och bege sig hemåt.

söndagen blev inte riktigt som det var planerat, och tur är väl det då jag hade behövt klona mig för att klara det. förmiddagen tillbringades liggandes i fosterställning och full av självömkan, för mycket vin kvällen innan. pendlade mellan vattenkranen, kylskåpet och soffan under dagen, framåt tre-tiden pallrade jag mig ner till centrum för att snacka lite skit med josse om gårdagens bravader. efter en liten stund var det dags att bestiga uppförsbackarna för att leta mig tillbaka till den varma, trygga soffan. timman senare kommer linda förbi för att provsmaka kaffet från nya bryggaren, hon blev pigg och jag blev om ännu tröttare. tillbaka i soffan och tillbaka till hey baberiba säsong två låg jag sedan i fyra timmar och bara jäste. tog en dush och böt mys-outfit. åt lite godis och vid tjugoett kastade john blund sitt pulver över mig. jobbigt värre, haha.

idag onsdag är det snorigt och jävligt. huvudet väger minst femtio kilo och känner mig svullen precis överallt. kämpade mig igenom en hel arbetsdag igår, trots feber, men idag är det nog dags att för första gången på denna arbetsplats att gå hem tidigare och krypa ner under mitt varma duntäcke.
image20

¤ tioende i nionde

tre månader och tjugoen dagar kvar

har börjat tvivla för första gången. borta tre månader, hemma sju och sen borta fem. rent ekonomisk är det ett dålig beslut, att börja spara pengar innan man betalat av sina tidigare skulder är en teoretisk omöjlighet samtidigt som det är psykiskt påfrestande att  spara och snåla. jag ska inte klaga, jag vet, jag reser iväg helt frivilligt och jag har en fast inkomst i månaden, det finns dem som har det värre - gör det inte alltid det?

jag får ont i hjärtat när jag drömmer mig tillbaka till mina tre månader på luffen, när jag ser foton från resan får jag en hård klump i magen. det är så mycket starka minnen och känslor som bubblar omkring. det är mycket jag önskar att jag gjort annorlunda, men done is done och det är mitt ansvar att göra något bra utav det.

åker ner till emma i göteborg den 5 oktober. ska bli kul att sätta ett ansikte på bruden jag bara pratat med i telefon och bruden jag ska spendera åtminstonde tjugo timmars flygande med. hon verkar störtskön och jobbar i en bingohall, bara det liksom, haha!

jag vill åka nu! men det finns mycket att ta tag i här hemma innan det är dags. nu ska jag gå till statoil med ville och köpa lunch.


¤ tack för inatt

- hej, det är jag som är veronica och jag har världens sämsta minne. gud vilken svärmorsdröm, ful är jag också.

ja ja, åter till samtalsämnet. jag har kommit underfund med att mitt minne kan liknas vid en guldfisk. går jag från ett rum till ett annat har jag glömt vad det var jag skulle göra/hämta, glömmer bort att ringa till folk, svara på sms (jag läser ett sms, tänker att jag svarar alldeles strax när jag har tid, glömmer bort, en vecka senare hittar jag det obesvarade smset i inkorgen, fy vonka), köpa planerade grejer, vem jag ska träffa när och var... kan fortsätta ett bra tag till men det orkar jag inte. tror det hela har med stress att göra, dåliga matvanor eller för lite sömn, förmodligen en blandning av alla tre. till en början la jag in små notiser  i mobilen med påminnelse en dag innan ett möte till exempel, det funkade till en början men när det ploppade upp sex stycken påminnelser på en dag och när man är lat (som jag och 'ska fixa det alldeles strax') så ignorerar man påminnelsen och så samlas dem på hög. nu har jag köpt en kalender, svart med fulaste döskallen på, där printar jag ner sakerna istället, självklart med bläck så jag inte ska kunna sudda och 'glömma bort' ,haha!

idag är det fredag, eller snuskfreda som vi säger på jobbet. på fredagar åker alla buskisskämt fram, de ena mer groteska än de andra. haha! tänkte flexa lite och gå redan vid fyra, ska åka med josse till ted's tattoo. det är snart en månad sedan jag piercade tungan och det är dags att byta stav, det klingar rätt oskönt i munnen varje gång jag råkar bita på kulan. den egentliga anledningen till finbesöket hos ted är att josse ska pierca tungan, hon kommer passa grymt bra i det. undrar bara vad hennes käre far kommer säga om det... well well, blanda inte in mig i vårt förhållande (yrrol)

bläddrar jag i kalendern ser jag att jag ska jobba 10-20 på lördag, därefter är det party hos sammy i sumpan, ska bli najs, erik kommer. söndag blir tojt, mamma kommer hem efter en veckas utbildning av officerer, mosterns katt måste vaktas inne på medis, lovat att träffa gamla friday's kompanjonen kinga samt att spendera lite quality time med min kära vän linda, tillråga på allt har jag även lovat att hänga med löken. hmm, jobbigt detta, inte ens med kallender kan jag hålla mig ifrån att bli multi-bokad, fy vonka no2.

livet är fortfarande relativt, det kunde ha varit mycket värre. skål!


¤ tattoos

är grymt sugen på ett göra en till tatuering. hade jag vunnit mer på mina tre trisslotter jag köpte igår än 50 spänn hade jag lätt bokat en tid. örnen på skulderbladet har suttit där i över två år, draken i ljumsken dryga året och jag känner att det är dags för en till. har lite idéer, vill ha en på vänstra vaden som går ner till fotknölen och en mindre i nacken, är lite inne på att ha en på handleden också men det krävs lite mer betänketid, det är ett ganska utsatt ställe rent utseendemässigt. man kan nog aldrig få jobb på en bank där man har uppkavlade armar till exempel, däremot har jag inga som helst avsikter på att jobba på en bank, but you get my point. piercingar har jag så det räcker och bli över jusst nu. naveln gjordes för typ fyra år sedan, bröstet dryga året och tungan är snart en månad gammal. det får räcka, jag ska ju klara av att ta mig igenom säkerhetskontroller på flygplatser, haha!

kan tänka mig något liknande den här i nacken, fast med en lotusblomma istället och utan färg.
image18


¤ it's raining men

vad gör man med sitt liv egentligen?

du äter för att sen bli stor och stark
du bantar för att sen bli slank och smal
du pluggar för att sen kunna få ett bra jobb
du flirtar för att sen hitta en partner att bilda familj med
du jobbar för att sen kunna gå i pension
du fjäskar för chefen för att sen få belöning
du lever med ångest för att du inte vet vad som ska häna sen


varför kan människan inte vara uppbygg med att leva i nuet? glöm igår, lev idag, be för imorgon. vi har bara ett liv och denna dag kommer aldrig åter igen. den klichigaste av alla klichéer måste vara carpe diem (fånga dagen) men ack så väl det stämmer. jag säger som bert stjärts mormor - tänk om man vaknar upp en dag och inser att man är död!


nåja, tillbaka till verkligheten. sitter på jobbet och det ösregnar, det är praktiskt taget helt svart ute och åskan mullrar sådär härligt. skulle kunna göra vad som helst för att ligga under ett täcke framför en film just nu. mys.
det sägs ju att skadeglädjen är den bästa glädjen, är svartsjukan då den bästa sjukan? någon som har botemedel? jag försöker att inte ta åt mig, inte lägga ner energi på att bry mig, sluta tänka på det och istället vara glad för det jag har och det jag gör. men icke. det är inte lätt när det är svårt, standard kommentar från luffen i australien, haha!

imorgon är det sista mötet. ska bli otroligt skönt att äntligen bli av med den där skiten. man måste sona sina brott och jag har äntligen sonat färdigt nu. nice! sen ska jag shoppa loss med storasyster (nåväl, hon ska shoppa, jag ska titta på) och sen kanske jag ska hänga med mr lök. det är trist att han snart sticker iväg till grannlandet för att dra in kulor men jag ska kasta kokosnötter på honom i thailand sen. moha!  

¤ helgen som gått

ännu en helg avklarad. var trött och grinig i fredags, kom hem till två ännu tröttare och grinigare systrar, alla vet ju vad det resulterar i - kaos! efter middagen orkade jag inte vara hemma, tog en promenad till kyrkbyn, hoppade på tåget som josse kom med och åkte hem till henne tillsammans med varsinna godispåsar. vi satt och pratade om allt och ingenting och klockan tickade på, lagom vid midnatt var det dags att knata hemmåt då klockan skulle ringa 0700 på lördagsmorgonen. jobbade fram till tretiden i lördags, på väg hem från jobbet gick jag förbi linda och hämtade lite grejer jag lämnat där helgen innan. kom hem till två betydligt gladare systrar, åt middag och gjorde oss i ordning för kareokeuppvärmning hos madde. efter lite skönsång (för att bespara grannarna huvudvärk så sjöng jag inte) var det dags att gå till våning ett där josse och fanny hade deras födelsedagskalas. varteftersom droppade det in människor, många man inte sett på flera år. vi drack öl och hade trevligt. söndagen blev ännu en mysig bakisdag i stan, denna gång tillsammans med linda. vi åt våra favvo-mackor 'mozzarella carpice' någonting och satt och snackade skit. söndagskvällen tillbringades i sängen framför en beckfilm och innan 2000 sov jag. 

nu är det ny vecka och nya tag. tänkte inleda med att gå på body pumpen ikväll. stor ångestfaktor över att jag betalar 400 spänn i månaden för ett gymkort jag aldrig använder. visst, nov-feb användes det väldigt flitigt, bodde nästan där nere men sen var jag ju ute och flängde i australien i tre månader. kul i jul. sen jag kom hem sista maj har jag varit där tre (3) gånger, summa summarum är det som jag pröjsat 800 kronor per gång, inte bra. därför ska jag passa på att nyttja kortet de sista två månaderna och sen ska jag inte göra misstaget att köpa ett nytt årskort när jag ska vara utomlands i fem månader till. tänkte även sluta gå ut och äta lunch i veckorna, det funkar inte att lägga runt 400 kronor i veckan på lunch, no can do, nu blir det yoghurt eller matlåda som gäller. over and out.

RSS 2.0