¤ avliden död kapputt

när min stund är kommen vill jag bli kremerad, lagd i en vit träkista med krussiduller karvade i trä, begravd i skogskyrkogården och gravstenen ska vara av en vanlig gråsten formad som en ängel som tittar ner på mig med vädjande blick och med knäppta händer. klädseln på bregavningen ska vara allt annat än svart och det ska vara en kvinnlig präst. som memorial-song vill jag ha denna, the little things give you away med linkin park. (är det en omöjlighet vill jag ha come back med pearl jam)

nu vet alla hur jag vill ha det om olyckan skulle vara framme idag, imorgon eller om 70 år.



¤ kan det inte vara såhär jämnt

vaknade och insåg att det var en otroligt fin morgon. blå himmel, sol och sådär bitigt kallt. möttes av en elektriker i köket, han skulle äntligen installera den nya köksfläkten, fin var han också. frosten låg kvar på backen och jag höll på att ramla både en och tre gånger påväg till bussen.

idag ska det bli en bra dag - det har jag bestämt. har man den inställningen så krävs det mycket för att det ska bli motsatsen.

efter jobbet tänkte jag åka in till stan och köpa en födelsedagspresent till c som fyller år på lördag. ska försöka sno åt mig lite tid tillsammans med tvillingsyster min, länge sedan vi sågs bara hon och jag.

image86

¤ tandläkarnas ockerier

det sved både i tänderna och i plånboken innan mitt besök hos tandläkaren igår. iom att jag fyllt tjugo kostar tandläkarbesöken och de är som du säkert vet känt för att kosta några slantar för mycket. de bjöd in mig på en undersökning, tackade ja eftersom jag ska ut och resa en längre tid och reseförsäkringen täcker allt förutom tandläkarkostnader. just to be safe. hon i telefonen mumlade fram att undersökningen kostar fyrahundra kronor och att allt utöver kostar extra. berättade att jag hade tandsten och frågade vad det kunde kosta att ta bort, till svar får jag upprepade gånger det får du ta med tandsköterskan på plats. förstår de inte att vi fattiga ungdommar behöver en riktlinje så vi vet hur mycket pengar vi behöver spara undan för att gå till käftis? nej tydligen inte.

tänderna röntkades och hon berättade vad hon såg - att allt såg jättebra ut, dock ett litet hål innanför en gammal lagning, men det var så litet och obetydelsefullt att det inte behövde göras någonting åt. därefter undersökte hon mina tänder, gapa stort och dra in tungan. efter en massa det ser bra ut ändrade hon sig plötsligt angående det lilla hålet
 
- ja du har ju ett hål här innanför en lagning, det skulle verkligen behöva lagas.. lagning ligger på 1100 för tillfället.. hade det varit min tand hade jag inte tvekat på att laga.. du gör såklart som du vill.. oj du kommer få problem med det här hålet.. jag skulle lagat det.

vad är det för jewla luredrejerier de håller på med de där tandläkarna? först ser allt bra ut, sen när hon inte hittar någonting annat som kan kosta pengar, ja då var det där lilla hålet supernödvändigt att laga. får de provosion eller vad är det frågan om? jag bad att få titta på gamla röntkenbilder och som jag mindes hade jag haft det där hålet sedan -04, tandläkarna har tidigare sagt att det var så litet att det inte behövde lagas - ja såklart att de sa - var det ju gratis och de tjänade inget extra på att laga det.

gick därifrån 399 kronor fattigare och med ett hånleende på läpparna (+ ett litet hål)

image81

¤ dags för lite förändring

image75
hårfärgen innan var väl inte så mycket att hänga i julgranen..


image76
likaså längden och frisyren


image77
efter dag 1 var jag nyfärgad..


image78
och efter dag 2 även klippt..


image79
med lugg..


image80
tadaa






image70
mitt rum efter x-antal timmar spacklande



image71
och ommöblerande

image72
ny färg nya möjligheter

image73
tillslut kom även den förbaskade rullgardinen på plats

image74
såhär fina blev mina naglar efter en helgs målande

¤ tur att man är händig.. host

pjuh. tack och lov att man inte valde ett jobb som hantverkare. har som sagt målat om mitt sovrum i helgen, det är inte speciellt stort, 9kvm kanske, men attans vad mycket jobb det ligger bakom att b a r a  m å l a  o m  l i t e. möblera alla möbler till mitten av rummet, bråttas med alla dammelefanter som byggt en kolloni under sängen, svabba av väggen, ta ner alla tavlor och den förbaskade rullgardinen. lökar i armhålorna redan då. bända ut alla spikar och krokar, ta ner spegelväggen och leta fram spackel. spackla alla miljarders småhål, tick tack tick tack, vänta på att spacklet ska torka. slipa bort det förbannade spacklet, jäddhänget fick sig en rejäl omgång ska ni veta. tejpa på alla golvlister, lampknappar, eluttag och dörrkarmen, kul i jul. sen var det dags att leta fram roller, pänslar och såklart målarfärgen. oruttinerad som man är valde jag väl kanske inte den bästa taktiken, men efter drygt två timmars non-stop målande var den vita grundfärgen på plats och klockan slog födelsedagsmiddag.

vaknade på söndagen med träningsvärk i benen, av alla ställen. möblerade om allt till mitten igen och ut med sängkläderna. två väggar ljusgrått, två väggar mörkgrått. det blev ett fasligt springande till tvättstugan för att tvätta roller, pänslar och byttan som man rollar i. två väggar tvätt, två väggar tvätt, två väggar tvätt och slutligen två väggar tvätt. jag hatar att tvätta rollers! tillbaka med alla möbler, in med nya mattan och upp med den förbannade rullgardinen (som förövrigt måste ha växt på längden för den ville inte in i hålen). 

image63
är jag inte schnygg ;)


bilder på nya frisyren och bilder på nya rummet kommer ikväll, funkade inte att koppla in mobilen på jobbet.
 

¤ mytube vo 2

live - they stood up for love | lyssna, känn och fantisera dig bort!

 
pixies - where is my mind | grym låt, finns inget mer att säga
 

frida snell - lucky day | gammal goding som tar fram gamla minnen


pink floyd - comfortably numb | chillfaktor

¤ ät lax, det är dyrt

julbord med jobbet den 6e december. det gäller att vara ute i god tid, har redan tackat ja. blir nog en trevlig tillställning, det är alltid skönt att träffa kollegor utanför jobbet då eventuella spänningar och formaliteter släpper. kanske får jag chansen att flirta lite oskyldigt med han då, vem vet.

sunes jul är en av de bästa julkalendrar som gjorts och citatet 'ät inte potatis håkan... ta lax, det är dyrt'  är så himla klockrent, go rudolf. julbord är oslagbart gott, speciellt för sådana som mig som får ner obegränsat med julskinka, köttbullar, sill och ägghalvor. begreppet jag känner mig som en julegris har ju inte fått sitt namn för intet, tror det var jag som kom på det faktiskt (haha, internskämt!)

image62

¤ hjärnsläpp

jag får så himla mycket inspiration när jag cruisar runt bland andra bloggare - åh sådär vill jag också kunna skriva, ah det där ämnet ska jag också skriva om, oh vad fiffigt med det där osv osv. men när jag väl tar tid till mig att blogga så är alla tankar och idéer som bortblåsta. jag saknar konkreta saker att skriva om; jag är ingen nybliven mamma, jag har inget spännande jobb, jag är inte ute på någon äventyrsresa och jag har inga extrema åsikter.

image61


efter jobbet ska jag hem till c och äta middag, sen ska jag träffa linda och ta en långpromenad, mys. imorgon är det jobb som vanligt, lunch på handtrallarn och buskisar på fikat. efter jobbet ska det ätas kragstagulasch hos c och sen god tårta som lillasyster ska tillverka. justjewlar, hon fyller år på fredag också, köpa present måste jag göra direkt efter jobbet. efter svullandet av tårta vore det trevligt att träffa v, vet egentligen inte om jag orkar, han behandlar mig ändå bara som smutsvätt. kanske följer med joisy och fanny till gästis istället, we'll see. på lördag ska jag måla om mitt rum, för tillfället är det mörkblått och tanken är väl att ljusa upp det hela lite. matta, hyllor och ljus köptes på ikea förra helgen så snart blir det hemtrevligt på riktigt. nu osar det snart bränt här, hjärnan går på högvarv, är inte van att planera flera dagar i förväg, lördag är ju faktiskt om hela två dagar, haha!

¤ nedräkningen fortsätter

68 dagar kvar !
image42
eller 9 veckor
eller 1632 timmar
eller 97920 minuter
eller 5875200 sekunder

missat vad det handlar om? åker till asien på nyårsafton och blir borta till slutet av maj!

¤ 'men hästlugg är inne nu'

sådärja, nu har man gått och skaffat lugg. ja, du läste rätt, l u g g. det såg väl okej ut igår, när den var plattad till tusen och totalstylad - men imorse var den långt ifrån snygg. har en väl placerad virvel i pannan vilket gör att luggen flyger hejvilt, den känns längre idag än igår och den sticker i ögonen hela tiden.. men vill man va fin får man lida pin, säger man inte så?

min frisör var grym, en jättesöt och ball tjej från sundsvall. har du vägarna förbi så besök salong purple. det var en lång eftermiddag i frisörstolen men resultatet får jag väl hålla med om vart ganska häftigt. bilder kommer så fort jag har tid och möjlighet.


förövrigt händer inget annat skoj i mitt liv för tillfället. mycket på jobbet och mycket hemma, sådär som det ska vara.


¤ wella hairstudio

igår ringde klockan 05:50, fy bubblan, har nog inte gått upp så tidigt sen gymnasiet. det var mörkt, blött och kallt och jag tyckte så fruktansvärt synd om mig själv som gick till jobbet så tidigt. i-landsproblem. halv tolv sprang jag till bussen och där satt joisy och fnittrade. kvart i ett gick vi in i studion och tre timmar senare gick vi ut med nyfärgat hår. jag blev en blandning av nyponsoppa och plommon, haha, och joisy har en svart matt färg där bak och ett stänk av blåbärssoppa där fram, jättefint.

    


idag är det dags för del 2 - klippningen. som jag fasat tidigare kommer jag både få lugg och megakort hår uppe på huvudet, det lät så på frisören i alla fall. hjälp. joisy kommer bli korthårig, exakt hur korthårig vågade de inte säga. hjälp en gång till. om drygt fyra timmar vet vi resultatet och bildbevis kommer såklart läggas upp.

¤ it takes two to tango

'piss off and die, du är för ful för mig och din morsa går för en hundring'

middag hemma hos mamma, åh vad trevligt - men nej. kom dit och var på jättebra humör, har varit en bristvara på senaste tiden, men det höll inte i sig länge. hann väl sitta vid bordet i fem minuter innan alla var på mig som gamar. javisst, det krävs två för att dansa tango men inte om man är scitzofren.

jaja, ny dag, nya möjligheter!

image57

¤ hårmodell

hjälp. i ett svagt ögonblick lovade jag att följa med till en hårmodellsuttagning. sagt och gjort. igår var vi på riddargatan 32 och blev uttagna. på måndag ska jag bli klippt och på tisdag ska mitt hår färgas. temat verkar vara kort och extremt. gulp. jag passar inte i kort hår, been there done that, jag passar inte i lugg, jag vill inte ha en ojämn klippning och jag vill ha en lättskött frisyr. visst låter jag som en givande kandidat? not! mardrömmen är att få en sk björnfitta, kort hår upptill och långt slickat hår nertill, lite hockeyfrillastyle. en annan mardröm är att bli så extrem som kitty, hon har jätteball frisyr men hallå, vonka med hår på halva sidan huvet, big no no. färgningen ska bara bli kul, ju extremare desto bättre, förnyelse är bra och skulle det se ut som hej-kom-och-hjälp-mig kan man ju alltid färga om det själv.

               

skulle jag tvingas välja att se ut som en av dessa skulle det vara frisyr no 2 men någonting säger mig att jag kommer se ut som ett fuckfejs.

¤ ascii

varje dag ska man lära sig något nytt och idag har jag lärt mig hur man gör µ-tecknet på tangentbordet. jaha och why the fcuk skulle jag behöva lära mig det undrar kanske du? till svar säger jag bara; man vet aldrig när man kan behöva ett (järnrör, haha internskämt) µ-tecken. i detta fall skulle jag göra en inköpsorder där enheten på capacitorerna angavs med lilla my. på hemsidan anges även hur man får fram en rad andra, ibland, användbara tecken. hade jag vetat detta när jag läste fysik b hade labbrapporterna gått så mycket snabbare att skriva, well well.

www.asciitable.com

Ç ♀ â ç ê î ♫ æ ô û ¢ ¥ ? ª º ¿ ⌐ ¬ ¼ « » ░ ▒   ▓ │ ┤ ╡ ╢ ╖ ╕ ╣ ║ ╗ ╝ ╜ ╛ ┐ └ ┴ ┬ ├ ─ ┼ ╞ ╟ ╚ ╔ ╩ ╦ ╠ ╠ ╬ ╧ ╨ ╤ ╥ ╙ ╘ ╒ ╓ ╫ ╪ ┘ ┌ █ ▄ ▌ ▐ ▀ α ß Γ π ´ Σ σ µ τ Φ Θ Ω δ ∞ φ ε ∩ ≡ ± ≥ ≤ ⌠ ⌡ ÷ ≈ ° ∙ · √ ⁿ ² ■   ☺ ☻ ♥


¤ paul pott's

gåshud ner till tårna. för det första sjunger han jättefint, för det andra är låten grym och för det tredje ser han så bedrövad ut att man bara vill stoppa ner han i fickan och ta med sig honom hem.

¤ femtonde i tionde

joisy klarade sitt teoriprov idag, grattis.

fredagen var lugn och skön, en timmas body pump direkt efter jobbet och sedan god middag hos linda. var förbi och vinkade av annika som flyger till thailand i eftermiddag. hon ska vara borta i nio veckor - inte ett dugg avundsjuk, not. såg på sällskapsresan mallorca, den är helt oslagbar. passade på att snarka lite i lindas soffa också. det var såklart minusgrader när jag skulle traska hem mitt i natten och lyckliga jag hade såklart min vita 'sommarjacka' på mig, bra vonka.

i lördags var jag en wannabe-hästtjej. följde med joisy till hennes mammas häst, mockade skit och kratsade hovar, och trot eller ej men vonka red en liten sväng också (sen att jag bara skrittade medan joisy höll i tyglarna är en helt annan femma,haha) efter en heldag i stallet var jag helt slut. kom hem och duschade länge och varmt, mys. sen begav jag mig in till karlaplan och var barnvakt åt m 2.5år. var med om lite kändisspotting då föräldrarna kom hem och skulle ha lite 'efterfest', mycket ska man vara med om här i livet.

söndagen var riktigt seg, inget skoj som hände över huvud taget. åt pizza med aje, linda och joisy på kvällen, fett och gott.

jag lider för tillfället av total ångest, kan däremot inte sätta fingret på exakt vad jag känner ångest för, känslan hänger bara över mig som en fet bakfylla. kanske beror det på kylan och mörkret som kommer, kanske beror det på den totala pengabristen, kanske beror det på systrarnas situationer, kanske beror det på åldersnoja, kanske kanske... blir nog bättre snart.

image51

¤ ms zoolander

det är inte alla som har en lika knasig syster som jag. observera sista 'scenen' där hon direkt efter sepe-rycket sniffar på tuschpennan, haha! <3




¤ goosebumps

de här grabbarna har verkligen talang!



har sådan grym träningsvärk idag. har varit en riktig slöfock alldeles för länge så igår var det dags för en timmas body pump. min hjärna hängde inte riktigt med på vad som hände så jag lastade på mer och mer vikter, det var inte fören efteråt jag kände hur pass tungt det verkligen var. my gosh vad ont jag har idag, och hur ont ska det inte göra imorn liksom, dag två är alltid värst. bråkade med syster min igår också, bägare tippade över som man säger. det var äntligen på tiden att jag sa ifrån och visade min besvikelse över hur hon behandlar mig. hoppas hon förstod budskapet och att vi kan få tillbaka det vi en gång hade. älskar ju dig aje. lillasyster ringde från frankrike inatt och var helt förstörd, hon kanske ger upp och kommer hem redan i veckan. saknar henne så jag tycker hon gör ett klokt val om hon bestämmer sig för att lämna pojken som alltid gör henne så ledsen och kommer hem till dem som verkligen bryr sig om henne. älskar dig lilla milla. nu när jag ändå är så sentimental kan jag passa på att nämna storasyrran också, först men inte störst, haha, älskar dig becca.

denna vecka har gått grymt snabbt, nästan lite för fort. imorn är det redan fredag, woho!

¤ surreal, but nice

sådärja, nu var årets personalfest avklarad. den högt satta ribban nåddes väl inte riktigt men det var en helkul kväll i alla fall. buffé och lekar, mycket alkohol och skitsnack och såklart lite intriger. vallentuna-trion bestående av syster, joisy och mig själv ägde såklart, haha. hemfärden dagen efter var väl mindre kul, i min superkorta tröja, min jacka som var längre än tröjan och mina stövlar, åkte jag genom stan och jag väntade på frågan 'och hur mycket tar du då' men den kom som tur var aldrig, haha.

image43
                                            syster                                                     jag
image44
                                                  jag                                  chefen
image45
                                 pirat-peter                                              jag
image46
                                                      joisy                arvid                  jag

¤ nedräkningen fortsätter

84 dagar kvar !
image42
eller 12 veckor
eller 2016 timmar
eller 120960 minuter
eller 7257600 sekunder

¤ planering är inte min starka sida

pappersarbete har väl aldrig riktigt varit min grej men inför en resa så underlättar det ju en aning.


exempel på saker jag bör kolla upp är:

· visum (thailand, laos, kambodja, vietnam, malaysia)

· försäkringar (finns ett helt hav att välja bland..)

· räkningar (autogiro till abonemangskostnaden på mobilen, avsluta gymmedlemskapet)

· kreditkort (ica banken är oslagbar, måste bara fixa fram internetkoden)

· vaccinationer (malariatabletter med massa bieffekter, kanske några sprutor?)

· fullmakt (med otur kan man tappa bort mkt, perfekt om bankkorten blir stulna)

· giltigt pass (räcker t om 2017)
· scannade kopior (spara ner pass, visum, bankdetaljer, biljetter på mailen)
· telefonnummer (till ambassader, försäkringsbolag, banken ect)

? och mer finns det säkert som jag inte börjat fundera på än...

det ska bli så skönt när jag äntligen får tummen ur och kan beta av listan, dock är jag expert på att skjuta fram allt som är viktigt och som bör göras. skärpning vonka!


¤ myggan

kanal5 har väl aldrig varit kännt för att visa speciellt bra tv (förutom min nyfunna vän grey's anatomy förstås) men detta tar ändå priset - myggan kl 22:30 på onsdagar. första avsnittet var bara så motbjudande, myggan skaffade äntligen en flickvän som plötsligt hade en snopp, det brydde han sig inte om utan sög av henne hej vilt. jag nedvärderar inte transor eller hermafroditer men filmatiseringen och animeringen i detta program var direkt äcklande. gårdagens program var bara löjligt, visst fick jag mig några skratt åt barnen-i-bullerbyn-anna och robyn men parodin på astrid lindgren var förflöjligad och taskig, astrid i mitt hjärta - don't touch!

idag fick jag en t-shirt, jahaj tänker du då - so what, men det var ingen vanlig t-shirt utan en från honom som skickats från staterna. mitt hjärta gjorde ett litet extra skutt och nu är det en bra torsdag.

¤ tredje i tioende

ingen bra dag. ingen bra vecka. usch. man ska passa sig för att göra som dödgrävarn och gräva ner sig djupare och djupare i en grav. det blir bättre snart, så är det alltid. livets bergochdalbana, det kan inte alltid gå upp, det måste gå ner lite då och då också. förkylning och totalrenovering i köket gör det hela inte mycket bättre. men snart så, snart skiner jag som en sol igen.

¤ underbara bar

image40
jag och storasyster

¤ fan fan fan

sjutton noll ett, var han tvungen att maila just då, bara för att jag gick hem kvart i. fan fan fan. aja, det är omöjligt att ändra det förflutna, det är bara att svälja och acceptera. fan!

haft världens jewla pisshelg tillråga på allt, har inte gjort någonting av det jag hade planerat (!) och sov bort hela jewla söndagen. var nog sjuk igen. gick upp sex och fyrtiofem, spydde, gick upp halv ett, drack te och åt en macka, spydde, gick upp tio över fem helt dyngsur av svett, min annars ljusgråa t-shirt var mörkgrå. gick hem till mamma och åt middag, myste lite och klockan tio sov jag som en klubbad säl igen.

bra start på en bra vecka... not!

image39

RSS 2.0