Langresa och horgata

Hej hopp! 2008-01-12 05:32 Hua Hin, Thailand

Kort sammanfattning om Koh Chang; vi bodde pa vastra sidan, pa White Sand Beach, och det var hur underbart som helst. Bodde i ett pyttelitet och mysigt rum med dusch och nota bene, en spol-toalett, rena lyxen att slippa spola ner sina toalettbesok med en spann och ett vattenkar.. Tillbringade den mesta tiden pa stranden under nagon palm, kvallarna pa KC's Restaurant och natterna pa KC's Bar. Vi har sakert promenerat 1mil om dagen langs stranden och aven tagit en rejal promenad genom hela staden tills vi hamnade bland lokalbefolkningens bostader, eller rattare sagt skjul. Koh Chang ar absolut nagot jag rekomenderar for er resglada!

Hastigt och lustigt bestamde vi oss for att lamna on och bege oss till Hua Hin, bokade en buss till dagen efter och borjade packa vaskorna. Vagen fran Koh Chang (som forovrigt betyder elefant on) var allt annat an smidig men oj sa rolig den var!


Tva ratt slitna backpackers gar till seven eleven 07:15 och invantar en taxi som ska ta dem till hamnen - for gaves, det kommer aldrig nagon taxi. Svettparlor borjar bildas i pannan och sipprar fram i takt med att klockan tickar. Helt plotsligt stannar en thai och fragar om de vill ha skjuts nagon stans, samma thai som dagen innan bad dem flytta sig fran favvo palmerna pa stranden da de skulle rivas for att ge plats at ett hotellkomplex. De hoppar glatt in och tio minuter senare ar de vid farjan. Farjan, med enbart locals och de tva backpackersarna, gasade pa och tog en timme mindre an pa ditvagen. Darefter hoppade de in i en taxi som tog dem till busstationen och ytterliggare ett par timmars vantande inleddes. Bussen kom och de hoppade glatt in och insag att AC'n inte fungerade som den skulle - inte bussen heller for den delen da de tva timmarn senare stannade vid en verkstad for att laga punktering pa tva av dacken. Annu mer vantan. Val framme i Bangkok, 18:40, beslot dem i all sin hast att med en gang boka en buss vidare ner till Hua Hin. Det visade sig att alla resebyraers bussar redan gatt for dagen och tack vare ren impuls hoppade dem in i en taxi som tog dem till the southern busstation. Busstationen var storre an arlanda och efter nagra joggingrundor lyckades de bade hitta biljetter och bussen till Hua Hin. 20:00 borjade sista etappen pa en lokalbuss och ca 22:30 var de framma, i vad de antog var, Hua Hin. Manniskor hade hoppat av med kilometersavstand (ungefar som en vinkbuss) och de hade ingen aning om vart "Hua Hin City" lag. Sista etappen for de tva, nu riktigt slitna, backpackersna var att aka taxi motorcykel till ett billigt guest house.

Summa summarum transporterades vi alltsa i ca 15h och anvande oss av bil, farja, taxi, buss, taxi, buss och motorcykel.

Gick pa en nattpromenad nar vi kom fram och konstaterade att "vart fan har vi hamnat". Det var thailandska horor precis overallt och de var saklart tatt foljda av vasterlandska man. Jag vet inte om jag ska skratta eller grata. Vi sag inga ungdomar sa langt ogat nadde, utan enbart thai flickor och vita gubbar... Vi bor i alla fall jattefint, ovanpa vattnet i ett litet rum. Snart ska vi inviga beachen och imorgon aker vi formodligen ner mot Chumporn och oarna dar intill.

Om nagon vill smsa/ringa sa ar mitt thai nr; +660851000937

after beach bacardi lychee (hur god som helst!)

Har du något att säga?

Skriv av dig nedan:

Alias:
Kom ihåg mig?

mailadress: (publiceras ej)

bloggadress:

DU har fria händer:

Trackback
RSS 2.0