Koh Lipe & Langkawi

Hej Hopp     2008-02-24 12:28 Pantai Celang, Langkawi, Malaysia

(bilder kommer om ett par dagar..)


Det var visst ett tag sedan jag skrev har.. ledsen for det men jag har helt enkelt inte haft tid (+ att det kostade skjortan och halva garderoben att anvanda Internet pa Koh Lipe + att resedagboken inte har fungerat har i Langkawi pa 3dgr)...

Vi vinkade av grabbarna pa Koh Phi Phi och jag, Olivia, Samone och Jelena tog baten over till Koh Lipe, 7 timmar och ett batbyte senare anlande vi till var destination. Trotta och hungriga checkade vi in pa forsta basta stalle, Lipe Resort (vilket jag starkt rekomenderar att man inte bor pa). Bungalowarna var smutsiga och framforallt dyra (850B/natt), servicen pa restaurangen var totalt vardelos och personalen pa resorten har nog glomt bort hur man ler. Nog pratat om det. Dagen efter checkade vi in pa Pattaya Song Resort, ett jattecharmigt litet stalle i ena andan av stranden - med bade god mat, billiga priser (500B/natt), bra service och gullig personal. Efter 2 natter lamnade Samone och Olivia oss for att bege sig till Malaysia - varken jag eller Jelena var beredda att lamna den underbara on sa vi stannade. Hux flux ser jag Kickan och Sarah pa stranden, de tva toppentjejerna fran Similan seglingen och vi blev aterigen 4st brudar :)

Vi tillbringade vara dagar pa nagon av stranderna Pattaya Beach (lang, mycket folk, mjolsand), Sunset Beach (lite folk, klippor och kornig sand), Sunrise Beach (skrapig och blasig) eller pa den stora sandbanken vid Mountain Resort pa Sunset Beach. Generellt sett borjade dagen med gemensam frukost, foljt av sol&bad pa nagon av stranderna, framat eftermiddagen akte Changen fram och efter skymning skedde ombyte och det vankades middag, for att till sist sakta somna in i bungalown. Ibland ar det jobbigt att leva alltsa ;)

Saklart tillagnade vi en dag at dykning! Valet av dykfirma styrdes av planboken - vilket inte alltid ar helt ratt... Dok med foretaget Sabayha Divers dar tva dyk + lunch och utrustning kostade 2300B, jamforelse med t ex Forra Divers (2700B) och Lotus Divers (3000B). Divemastern var mer intresserad av sin nyinkopta undervattenskamera an av oss fyra tjejer, Kickan och Jelle gick upp till ytan pga att luften borjade ta slut - divemastern markte inget foren vi andra ocksa gick upp till ytan 15min senare... Dyken var hursomhelst riktigt bra, sag en hel del fiskar och softcoralls.

Det charmiga med on ar att det inte existerar nagra vagar, det finns bara sma sandstigar dar manniskorna strosar omkring. Det finns saledes inga bilar eller mopeder vilket medfoljer total tystnad (borsett fran manniskor och djur saklart..) Pa stranden ligger barerna/restaurangerna uppradade, kuddar, puffar och hangmattor overallt tillsammans med lite skon reagge musik och kall ol.

Det negativa med on ar att det inte finns en enda bankomat (ATM), for att fa ut pengar ar man tvungen att ta ut dem pa nagon restaurang som tar 10% i avgift... och de verkar ha problem med att lasa bankomatkorten, under mina 8dgr pa on lyckades jag inte fa ut pengar en enda gang.. som tur var ryckte Jelena in och agerade bank. Shoppingutbudet var minimalt och priserna pa diverse saker var generellt dyrare an i ovriga Thailand. Elektriciteten i bungalown stangdes av kl 07:00 varje morgon och sattes inte pa foren 16:00.. lite jobbigt om man behover ladda batterier eller anvanda flakten.

Efter 8dgr beslot vi oss att fly landet, narmare bestamt till Malaysia. Incheckningen skedde kl 14, sedan var det vantan, vantan och lite mera vantan innan baten bestamde sig for att komma kl 18:30... Turen pa 1h tog 4 istallet och bussen fran hamnen till vart boende slappte av oss 2km for tidigt - vi var inte riktigt upplagda for 2km promenad men det var bara att gilla laget.

Nu ar vi, jag och Jelena, i alla fall framme och har sammanstralat med Olivia och Samone igen, tillsammans med deras killkompisgang. Vi bor pa Melati Tanjung Motel for 75myr/natt (150kr).. Vi bor i en ganska trakig stad och vattnet ar riktigt smutsigt, vilket har resulterat i 3 dagars konstant festande.. Nu ar vi trotta bade i huvudet och pa Langkawi sa imorgon fortsatter vi var resa ner mot Kuala Lumpur.

4 backpacking brudar pa beachen

Har du något att säga?

Skriv av dig nedan:

Alias:
Kom ihåg mig?

mailadress: (publiceras ej)

bloggadress:

DU har fria händer:

Trackback
RSS 2.0