Bye bye Bali and HELLO Thailand

Hej Hopp!    2008-03-09 11:59 Surat Thani, Thailand

Det indonesiska nyaret firades den 6 mars och dagen efter var alla tvugna att halla sig inomhus med slackta lampor och man skulle helst vara helt tyst. Vi hyrde en TV och DVD samt kopte en hel bunt med filmer for att halla oss sysselsatta. Alla restauranger, alla affarer, allt var stangt, sa vi kopte massa packet snabbnudlar och sa fick vi lana en termos med varmt vatten fran hotellet. Dagen gick, trots allt, hyffsat snabbt och det var minst sagt en speciell upplevelse. (anledningen till att alla skulle vara inomhus och inte anvanda nagra lampor ar att demonerna lamnar Bali den 7e mars och om de ser ljus/hor ljud kan de fa for sig att stanna..)

Den langa resan...
Klockan 11:30 igar lamnade vi Bali och flog till Kuala Lumpur. Fran flygplatsen tog vi en buss till "centrum" och beslot oss for att aka buss hela vagen till Suratthani, Thailand. Vi blev grundlurade av nagra j*la malaysier for att vi inte ville kopa deras dyra bussbiljetter sa de gjorde allt de kunde for att vi skulle missa var buss (fick oss att vanta pa fel busstation b la) Som tur var anade vi ugglor i mossen sa tillslut hamnade vi pa ratt buss, efter valdigt manga om och annu flera men... Bussresan var otroligt lang och med manga kiss-och passkontroll pauser. Val i Hat Yai bytte vi till en fullproppad minibus, som fick motorhaveri halvvags, som tog oss sista streckan upp till Suratthani. Val framme (efter totalt 27tim resande) inser vi att det inte gar nagon farja foren klockan sent ikvall och den ar inte framme pa Koh Tao (var slutdestination) foren 07:00 imorgon. Resan kommer alltsa ha tagit oss 43 timmar.. snalheten segrar inte alltid ar dagens lardom. Jag ar nog forovrigt varldens ackligaste just nu (tillsammans med Jelle och Olivia), har inte bytt klader, borstat tanderna eller duschat pa 1.5 dygn och jag tvekar pa att jag kommer vara frachare efter den 8timmar tranga nattbaten)

I ovrigt ar allt hur bra som helst, nu ska jag hanga pa Koh Tao tills tjejerna aker hem till Sverige - sen far vi se vad som hander!

Har du något att säga?

Skriv av dig nedan:

Alias:
Kom ihåg mig?

mailadress: (publiceras ej)

bloggadress:

DU har fria händer:

Trackback
RSS 2.0